Doktorlar 5-6-17-18-26-27 Mayıs'ta İş Bırakacak: İşte Hastanelerde Verilecek Hizmetler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Doktorlar 5-6-17-18-26-27 Mayıs'ta İş Bırakacak: İşte Hastanelerde Verilecek Hizmetler

Son dakika haberi: Doktorlar yaptıkları son dakika açıklamasında Mayıs ayında 6 gün iş bırakacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Son Dakika 19 Nisan 2022 15:32 1
Doktorlar 5-6-17-18-26-27 Mayıs'ta İş Bırakacak: İşte Hastanelerde Verilecek Hizmetler

Son dakika: Doktorlar Mayıs ayında 6 gün iş bırakacağını açıkladı.


Geçtiğimiz Mart ayında doktorlar Tıp Bayramı ve sonrasındaki günlerde iş bırakmışlardı. Sorunlarının çözülmesini isteyen doktorlar, hala bu konuda adım atılmadığı için yine iş bırakma eylemine gideceklerini kamuoyuna duyurdu.


HEKİMSEN sosyal medya hesapları üzerinden yapılan son dakika açıklamasında Mayıs ayı boyunca 6 gün boyunca iş bırakma eylemine gideceklerini söyledi. Doktorlar daha önce de çalışma şartlarının iyileştirilmesi için iş bırakmış ve şimdi bu eylemlerini yineleyeceklerini söyledi.


Sağlık sektöründe çalışmakta olan doktorların şikayetleri her geçen gün daha da artıyor. Maaş konusunda sıkıntı çeken doktorlar , sağlıkta şiddetten de yakınıyor. Seslerini duyurmak, bu konuda çalışma yapılmasını sağlamak için HEKİMSEN önümüzdeki ay iş bırakma eylemine gideceklerini duyurdu.


HANGİ TARİHLERDE İŞ BIRAKILACAK?

HEKİMSEN yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanlığı’na seslendi ve “Tükenen sabrımızla, mesleğimizin itibarı için söz değil icraat bekliyoruz.” notunu düştü. Sendika yaptığı paylaşımında 5 ile 6 Mayıs 'ta, 17 ile 18 Mayıs'ta ve 26 ile 27 Mayıs tarihlerinde iş bırakacaklarını duyurdu. Söz konusu açıklama şu şekilde


HASTANEYE GİDECEKLER NE OLACAK?

İş bırakma eylemi sırasında sağlık hizmetleri resmi tatillerde sunulduğu gibi acil servislerde devam edecek. Grev süresince aciller açık olacak. Diyaliz hastaları acil ve riskli gebeler , çocuk aciller, yoğun bakım hastaları ve kanser hastalarının tedavileri devam edecek.




Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Doktorluk allah katında bi meslektir parayla pulla yapılacak bi meslek degildir iş bırakıp binlerce hastayı mağdur etmeyin artık