Doktor Ekrem Karakaya Cinayetinin Nedeni Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Doktor Ekrem Karakaya Cinayetinin Nedeni Açıklandı

Konya'da meydana gelen korkunç doktor cinayetinin nedeni ortaya çıktı. İşte gelen son dakika bilgileri.

Sağlık 7 Tem 2022 09:11 6
Doktor Ekrem Karakaya Cinayetinin Nedeni Açıklandı

Konya'da yaşaan korkunç olayın nedeni ortaya çıktı.

Önceki gün Konya'da korkunç bir olay meydana geldi. Öğleden sonra meydana gelen olayda bir güvenlik görevlisi, yanındaki silahla birlikte hastaneye geldi ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'ya saldırdı. 

Ona kurşun yağdıran kişi, daha sonra silahını kendisine doğrulttu intihar etti. Ağır yaralanan doktora hemen mesai arkadaşları müdahale etti. Ancak Doktor Karakaya tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. 

Aynı silahlı kendisine doğrultan ve ateş eden saldırgan da olay yerinde hayatını kaybetti. 

BAŞKA HASTANEDE GÜVENLİK GÖREVLİSİYMİŞ

Saldırgan hakkında detaylar da ortaya çıktı. Gelen son bilgilere göre saldırganın Yunak Devlet Hastanesi'nde çalıştığı , burada güvenlik görevlisi olduğu öğrenildi. Hacı Mehmet Akçay isimli olduğu öğrenilen saldırganın tabancasının kendi adına ruhsatlı silahı olduğu öğrenildi.

NEDENİ AÇIKLANDI

Doktora saldıran ve onu vahşice katleden aldırganın, bu olayı bir ay önce yaşanan olay nedeniyle yaptığı ortaya çıktı. Hacı Mehmet Akçay'ın annesinin bir ay önce anjiyo olduğu , anjiyo sonrası annesini kaybettiği, Akçay'ın ise bundan Doktor Ekrem Karakaya'yı sorumlu tuttuğu öğrenildi.

Olayla ilgili bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

DOKTORLAR GREVDE

Bu olay sonrası doktorlar, Türkiye genelinde 7-8 Temmuz tarihlerinde iş bırakma eylemine gideceklerini duyurdu.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tm doktor lar kendini koruyacak güvenlik eğitimi almamış eyvallah peki avukat oda mı egitim almış kusura bakmasın kimse iş bırakmak doğru bir eylem değildir. Bende sağlıkçı yim sağlıkçılara uzanan eller kırılsın lakin işi bırakmayı desteklemiyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bayram tatiline ekstra 2 ikinde kendileri koyup onada griv demişler. Yiyorsa normal günlerin ortasında yapın ? Bu tip eylemler inandırıcı gelmiyor. Çok yaşanan bi rol eylemi. Ölülerimiz dua bekliyor, şov değil.!
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asker ve polislerimizin görevi güvenlik huzur ve asayiş. İçerden ve dışardan gelen hainlik ve tehlikelere canı pahasına karşı mücadele vermektir. Güvenlik güçlerimiz hem bizleri hemde kendilerini koruyabilecek eğitimi almışlar ve o imkanları var. Onlara minnettarız. Allah onları korusun. Doktorlarımızın görevi ise bütün insanlarımızın sağlık ve sıhhat bulması için çalışmaktır. Kendilerini korumak için ne eğitim almışlar nede gerek görülmüş onların da güvenliklerini güvenlik güçlerimiz sağlıyorlar ve sağlamalıdırlar da. Bu kutsal görevleri kıyaslamayın bile. (Bunlar benim düşüncem yanlışım varsa düzeltin.) Unutulmamalıdır ki Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asker sehit verince silah bırakma grevine girmiyor yorumunu son derece saçma buluyorum. Askerlerin ne yazık ki görevi devleti milleti korumak,teröristlerle çatışmak. evet doktorunda görevi milletinin sağlığını korumak ama çatışmak değil. Kendi vatandaşı düşmanlık ediyor kendisine, hainlik. Elleri kolları kırılsın hem askere hem polise hem doktora hem kadına kalkan eller
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asker şehit verince silah bırakma grevine girmiyor doktorlar neden bırakıyor oda devlet millet mesemesi bu da