Doğalgaza Ciddi Bir İndirim Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Doğalgaza Ciddi Bir İndirim Geliyor

Doğalgaz fiyatlarında indirim için Türkiye ile Rusya'nın anlaştığı ve ciddi bir indirim geleceği belirtildi.

Emtia 16 Eylül 2022 11:46 0
Doğalgaza Ciddi Bir İndirim Geliyor

Doğalgazda indirim göründü.

Son olarak Eylül ayı başında zamlanan ve geçen seneden bu yana yüzde 100'ün üzerinde artan doğalgaz fiyatı için umutlandıran bir son dakika bilgisi geldi. Geçen gün Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Fiyat konusunda görüşmem olmuştu, Putin'in yaklaşımı da müspet olursa 'nurun ala nur' olur. Derdimiz bunu vatandaşımıza daha uygun verebilmek." demiş ve görüşme yaptığını ifade etmişti.

Bu açıklama sonrası son bir bilgi geldi. Özbekistan'da düzenlenen Şangay Beşlisi toplantısına katılmak üzere bölgeye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir görüşme yapacağı öğrenildi. Bu görüşmede Suriye'de son durum, Ukrayna savaşı , ikili ilişkiler görüşlecek. Görüşülecek en önemli konulardan biri ise doğalgaz.

Gazete Durum'un son dakika olarak verdiği haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin Rsuya'dan ithal ettiği doğalgazın fiyatında indirim talep ettiği ve bunu yarın tekrar dile getireceğine yer verildi. Enerji kulislerinde konuşulan iddiada doğalgaz fiyatında aşağı yönlü revizyon için anlaşma sağlandığı belirtildi.

TürkAkım ve Mavi Akım'da, fiyat formülünün yüzde 70 TTF, yüzde 30 Brent petrole eşleştirilmesi ile birlikte Rusya'dan gelen gazın metreküp fiyatı birkaç kat artış gösterdi. 1000-1500 dolara kadar yükselen bu fiyatın anlaşma sağlanması durumunda 600 ile 800 Avro bandına kadar düşürülebileceği bildiriliyor.

Bu durum ile fiyatların yüzde 40 oranında azalması bekleniyor. Yarın yapılacak görüşmede bu konuda bir karara varılması bekleniyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç