Doğalgaz Merkezi Nerede Kurulacak? Erdoğan'dan Cevap
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Doğalgaz Merkezi Nerede Kurulacak? Erdoğan'dan Cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Türkiye'de açılacak doğalgaz merkezinin nereye kurulacağı sorusuna yanıt verdi.

Emtia 14 Ekim 2022 14:50 0
Doğalgaz Merkezi Nerede Kurulacak? Erdoğan'dan Cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan doğalgaz merkezinin kurulacağı yer hakkında açıklama.

Astana dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin'in doğalgaz teklifine değindi.

Erdoğan yaptığı açıklamada doğalgaz merkezinin kurulacağı yer ile ilgili, "İfade edildiği şekliyle, böyle bir dağıtım merkezi için, bu iş için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile birlikte verdik. Orada bu çalışmayı yapacaklar. En uygun yer neresiyse bu dağıtım merkezini orada inşallah kurmuş olacağız. Bizim ulusal anlamda bir dağıtım merkezimiz var ama tabii şimdi bu uluslararası bir dağıtım merkezi olacak. Bu konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ile Rusya tarafı çalışmayı yapıp bize sunacaklar ve ondan sonra da adımı atmış olacağız. Burada bekleme diye bir şey yok. Kararı bugün hemen süratle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza verdik. Aynı şekilde aynı anda Rusya'dan Gazprom Başkanı Miller de bu toplantıdaydı, o da talimatı aldı. Şimdi arkadaşlarımız birbirleriyle görüşmek suretiyle çalışmaya başlayacaklar. Güvenlik noktasında biz her türlü adımı atarken tabii ki burada da güvenlik neyi gerektiriyorsa bu güvenlik ağımızı da süratle kuruyor ve ona göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya Ukrayna arasındaki arabuluculuk faaliyetlerine değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aramızda yaptığımız görüşmede bu kanaat aslında gücünü koruyor. Yani Türkiye'nin arabuluculuğu hususunda Rusya'nın da diğer bazı ülkelerin de Türkiye'ye olan güvenleri aynen devam ediyor. Bu konuyla ilgili, Kerç Köprüsü'yle ilgili hassasiyetleri de yine kendisiyle paylaştık. O da bize bazı teknik bilgileri de verdi ve bu konuda biz aynı hassasiyeti koruyarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Türkiye'ye olan güvenin devam etmesi de bizi ayrıca mutlu etti" dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç