Doğalgaz Faturalarına Büyük Seçim İndirimi Yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Doğalgaz Faturalarına Büyük Seçim İndirimi Yolda

Seçim sürecine girilmesi ile birlikte art arda yeni müjdeler gelmeye devam ediyor. Rusya ile devam eden borç öteleme görüşmeleri olumlu sonuçlanırsa Ocak ayında büyük bir doğalgaz indirimi olacak.

Emtia 21 Ekim 2022 09:01 0
Doğalgaz Faturalarına Büyük Seçim İndirimi Yolda

Dolar yükselmezse doğalgaza büyük indirim yolda.

Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk bir son dakika açıklaması yaptı. Aktürk yaptığı açıklamada ciddi bir indirim olacağını söyledi. Aktürk yaptığı açıklamada, "Elektrikteki indirim tüm alanlarda olur, konutta, sanayide ve ticarethanelerde" ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan ve enerji fiyatlarına indirim beklentisini açıklayan Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk, doğalgaz ifyatında Ocak ayında büyük bir indirim olabileceğini söyledi. Aktürk yaptığı son dakika açıklamasında, "Böyle giderse 1 Ocak'ta BOTAŞ'ın alım fiyatlarında büyük bir düşüş olacak. Hükümet eğer dolar kurunu da tutabilirse sanayi ve elektrikteki gaz fiyatlarında büyük bir indirim yapabilir" ifadelerini kullandı.

AVRUPA ÜLKELERİ, SAVAŞ SONRASI GAZ DEPOLARINI DOLDURDU

Doğalgaz ödemelerinin de Gazpprombank'tan kredilendirilip ötelenebilmesi durumunda, seçim öncesi olması nedeniyle hükümetin büyük bir avantaja girebileceği ve Rusya'nın borçları ertelemesi ile birlikte oy oranını daha da arttırabileceğine yer verildi. Aktürk yaptığı açıklamada, "Şu an durgunluk endişesinden dolayı gerek vadeli piyasalar gerekse spot piyasalar işlem görmüyor. Avrupa gaz depolarını da doldurdu, gaza talep de yok. Ben bu fiyatların mart ayına kadar düşük seyredeceğini düşünüyorum" dedi.

DOLAR YÜKSELMEZSE

Dolar kurunun Ocak ayına kadar ciddi şekilde yükselmesi ile birlikte gaz fiyatlarına indirimin azalabileceği aktarıldı. Faturalar bu şekilde düşürülecek.

OCAK AYINDA AÇIKLAMA GELECEK

Bu konuda indirim açıklaması 1 Ocak 2023 tarihinde gelecek.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç