Doblocu enişteleri sevindiren haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Doblocu enişteleri sevindiren haber

Fiat Doblo hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Doblo'nun yeniden üretilmesi için girişimlerin başladığına yer verildi.

Taşıt 28 Şubat 2023 14:38 0
Doblocu enişteleri sevindiren haber

Fiat Doblo üretimi uzatılabilir.

Türkiye'de üretimi 2022 yılında sona eren ve İspanya'da üretileceği açıklanan Fiat Doblo için son dakika açıklaması geldi.

2022 YILINDA GELEN AÇIKLAMA

Tofaş tarafından geçen sene KAP'a yapılan bildirime baktığımızda 2022 yıl sonuna kadar Doblo üretiminin devam edeceği, daha sonra üretimin İspanya'da yapılacağına yer verildi. Söz konusu açıklamada, "2022 yılı sonuna kadar TOFAŞ fabrikasında devam edeceği açıklanan mevcut Fiat Doblo modelinin üretiminin ihracat pazarlarından gelen talep doğrultusunda Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için 2023 yıl sonuna kadar uzatılması dahil, Tofaş fabrikasında üretilecek yeni ürünler konusundaki çalışmalar ve değerlendirmeler devam etmekte olup, kesinleşen önemli bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır" denilmişti.

YENİ AÇIKLAMA: UZATILABİLİR

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu'nun, TOFAŞ'ın son faaliyet raporunda yer alan açıklaması şu şekilde: "Bursa fabrikamızda gelecekte üretilecek yeni ürünler, Doblo modelinin üretiminin uzatılması ve iç piyasada Stellantis Grubu ile potansiyel işbirliği ve sinerji olanakları konusunda görüşme ve değerlendirmeler devam etmektedir. 2022 yılında iş güvenliği, kalite ve verimlilik alanındaki çalışmalarımız sonucunda, Stellantis Üretim Sistemi’ne göre yapılan değerlendirmede grup içindeki en iyi 2 fabrikadan biri olduk"

Bu açıklamaya bakacak olursak Fiat Doblo'nun Türkiye'de üretimi için girişimleride bulunulduğu bildirildi. Konu ile ilgili önümüzdeki günlerde net açıklama gelecek ve üretimle ilgili son durum paylaşılacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç