Diyet yapmak, kilo vermek için tutulan oruç, ibadet sayılır mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Diyet yapmak, kilo vermek için tutulan oruç, ibadet sayılır mı?

Kilo vermek için tutulan oruç ibadet sayılır mı? Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Yaşam 2 Haz 2024 0
Diyet yapmak, kilo vermek için tutulan oruç, ibadet sayılır mı?

Diyet için tutulan oruç ibadet sayılır mı? Müftü açıkladı.

Sivas Müftülüğü Başvaizi Saffet Bölükbaşı yaptığı son dakika açıklamasında diyet için tutulan oruçlara değindi ve bu oruçların ibadet sayılıp sayılmayacağı konusuna değindi.

Son dönemlerde kilo vermek için oruç tutan, 1 gün oruç bir gün normal şeklindeki DAvut orucunu tutan vatandaşlar, yaz aylarına fit şekilde girmek istiyor.

Sivas Müftülüğü Başvaizi Saffet Bölükbaşı konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında amelin niyete göre oduğunu, oruç tutulduğunda niyetin kilo vermek ise onun ibadet sayılamayacağını söyleyerek, "İslam’da çok önemli bir esas vardır. Peygamberimiz der ki ‘Ameller niyetlere göredir.’ İnsan başka bir amacı güderek bir gün aç kalıp bir gün tok olabilir; buna bizler oruç diyemeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

DAVUT ORUCU

Bölükbaşı açıklamasının devamında Hz. Davud'un oruca çok düşkün ibadeti ile öne çıktığını söyledi. Kaynaklarda sahih olarak geçtiğini ve bu orucun farz dışında bir oruç olduğunu söyledi.

Bölükbaşı açıklamasında, "Peygamberimiz der ki ‘Ameller niyetlere göredir.’ Başka bir hadiste ise ‘Müminin niyeti amelinden daha önceli ve önemlidir.’ Kişi oruç tutmak için değil de zayıflamak ve vücudunu zinde tutmak için böyle bir şeye başvurursa niyeti kesinlikle oruç tutma ibadeti olmadığı için oruç namına bir şey elde edemez" ifadelerini kullanarak kilo vermek için tutulan orucun ibadet olarak tanımlanamayacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç