Diyanet'ten 2022 Hac Başvurusu ve Kontenjanı Hakkında Açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Diyanet'ten 2022 Hac Başvurusu ve Kontenjanı Hakkında Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 2022 yılı hac başvurusu kontenjanları hakkında bilgi verildi.

Haberler 9 Nisan 2022 19:25 0
Diyanet'ten 2022 Hac Başvurusu ve Kontenjanı Hakkında Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 2022 yılı hac başvurularına ilişkin son dakika açıklaması geldi.


Suudi Arabistan'dan bugün bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, 2022 yılında dünya ülkelerinden toplamda 1 milyon hacı adayının kabul edileceğine yer verildi. Suudi Arabistan'ın hacı sayısını açıklamasının ardından en çok merak edilen konu , hangi ülkeden kaç hacının alınacağı konusu oldu.


"Ülkelere verilecek hacı adayı kontenjanlarının belirlenmesinin ardından detaylı açıklamamız vatandaşlarımızla paylaşılacaktır" diyerek bir son dakika açıklamasında bulunan Diyanet, kontenjanların belirlenmesi sonrası hacı adaylarının başvurusunu alacağını ve başvuruların ardından gerçekleşecek kura çekimi ile birlikte 2022 yılında Hac 'a gidecek kişilerin belirleneceğine yer verildi.


PANDEMİ NEDENİYLE AZ KİŞİ GİDEBİLMİŞTİ

2020 ile 2021 yıllarında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle Suudi Arabistan hac kısıtlamasına gitmiş ve ülkelerden az sayıda hacı adayı kabul etmişti. Bu sene pandeminin etkisinin azalması ile birlikte hac için kontenjan sayısı arttırıldı. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, 2022 yılında yurt içi ve yurt dışından toplamda 1 milyon hacı adayı için kontenjan ayarlaması yapıldığını ve 1 milyon hacı adayının kabul edileceğinin ve 65 yaş altındaki hacı adaylarının hac ibadetlerini yapabilecekleri kamuoyuna duyuruldu. Tüm dünyanın son dakika olarak geçtiği açıklama şu şekildeydi:


"Başkanlığımız süreci yakından takip etmekte ve ilgili Bakanlıkla görüşmelerini sürdürmektedir. Ülkelere tanınacak hacı adayı kontenjanları ile ilgili çalışmaların devam ettiği, Suudi Arabistan makamları tarafından çok yakın zamanda konuyla ilgili açıklamanın yapılacağı tarafımıza bildirilmiştir. Ülkelere verilecek hacı adayı kontenjanlarının belirlenmesinin ardından detaylı açıklamamız vatandaşlarımızla paylaşılacaktır."


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç