Diyanet Hac Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Diyanet Hac Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

İslam'ın 5 şartından biri olan Hac için Diyanetten açıklama geldi. Müslümanlar hac başvurularını ne zaman yapacaklarını araştırıyor. İşte tüm detaylar...

Haberler 10 Nisan 2022 14:11 0
Diyanet Hac Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Hacca gitmeyi bekleyen vatandaşlar hac başvurularının ne zaman başlayacağını yakından takip ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan beklenen açıklama geldi. Peki 2022 yılında hac olacak mı? Hac başvuruları başladı mı? Detaylar haberimizde...


İslam'ın 5 şartından biri olan Hac için Diyanetten açıklama geldi. İşte o açıklamanın detayları...


2022 Hac Başvuruları Başladı Mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Başkanlığımız süreci yakından takip etmekte ve ilgili Bakanlıkla görüşmelerini sürdürmektedir.


Ülkelere tanınacak hacı adayı kontenjanları ile ilgili çalışmaların devam ettiği, Suudi Arabistan makamları tarafından çok yakın zamanda konuyla ilgili açıklamanın yapılacağı tarafımıza bildirilmiştir.


Ülkelere verilecek hacı adayı kontenjanlarının belirlenmesinin ardından detaylı açıklamamız vatandaşlarımızla paylaşılacaktır” ifadeleri yer aldı.


Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise 2022 yılında yurt içi ve yurt dışından toplam 1 milyon hacı adayının kabul edileceği açıklandı. Aynı açıklamada, 65 yaş altındaki hacı adaylarının hac ibadetlerini yapabilecekleri belirtildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç