Diyanet Açıkladı: 2022 Umre Turları Başlama Tarihi Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Diyanet Açıkladı: 2022 Umre Turları Başlama Tarihi Belli Oldu

2022 yılında umreye gidiş tarihi açıklandı. Açıklama Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan geldi. İşte son bilgiler ve detaylar.

Haberler 16 Nisan 2022 16:11 0
Diyanet Açıkladı: 2022 Umre Turları Başlama Tarihi Belli Oldu

2022 yılında yeniden başlayacak umre turları hakkında son dakika açıklaması geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı son dakika açıklamasında bu sene yeniden başlayacak umre ziyaretlerinin Ramazan Bayramı'ndan sonra gerçekleştirileceğini söyledi.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Erbaş, pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan umre ziyaretleri hakkında önemli ifadeler kullandı. Erbaş açıklamasında bu sene pandeminin azalması ile birlikte Suudi Arabistan'ın kısıtlamaları gevşettini, bu sene umre ziyaretlerinin yeniden başlayacağını söyledi. Şevval Umresi ile umrenin yeniden başlayacağını söyleyen Erbaş, 19 Nisan günü Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu'nun düzenleneceğini ve düzenlenecek bu toplantıdan sonra söz konusu açıklamanın geleceğini söyledi.


Erbaş açıklamasında şunları söyledi:


"Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır yapılamayan umre turlarımıza Ramazan Bayramının hemen ardından Şevval umresi ile yeniden başlayacağız İnşallah. 19 Nisan’da düzenlenecek olan Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulunun ardından detayları vatandaşlarımızla paylaşmış olacağız."


UMRE TURLARI BAŞLAYACAK

Umre tarihinin belli olmasının ardından tur şirketleri harekete geçti ve bu sene umre ziyaretleri için düzenlemeleri, ayarlamaları yapmaya başladı. 19 Nisan'daki kurul sonrası turlar için son şekil verilecek ve başvurular alınmaya başlanacak.


Umre turlarında en çok merak edilen konu ise umre fiyatları konusu. Tur şirketlerinin sitesine baktığımızda 2 kişilik umre ziyareti için 2 bin 190 dolarlık fiyat yazdığı görüldü. Bugünkü dolar kuruna göre 2 kişi 10 günlük umre turuna 32 bin 100 liraya gidebilecek.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç