Dikkat: Telefonunuzdaki Bu Uygulamalar Bilgilerinizi Çalıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dikkat: Telefonunuzdaki Bu Uygulamalar Bilgilerinizi Çalıyor

Bir dönem milyonlarca kişinin indirdiği ve daha sonra Play Store'den kaldırılan bazı uygulamaların bilgilerinizi çaldığı ortaya çıktı. İşte o uygulamalar.

Bilim ve Teknoloji 11 Nisan 2022 11:06 0
Dikkat: Telefonunuzdaki Bu Uygulamalar Bilgilerinizi Çalıyor

Milyonlarca kişinin indirdiği bazı uygulamaların , kullanıcıların verilerini izinsiz şekilde topladığı öğrenildi.


Teknoloji çağına girilmesi ile birlikte hayatımız telefonlara sığmaya başladı. Artık telefonlarımızdan hemen hemen her işi halledebiliyoruz. Bu da yeni sektörlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Son dönemlerin popüler sektörlerinden mobil uygulama sektöründe kötü amaçlı yazılım kullananların sayısı artıyor.


Play Store üzerinden yayınlanan ve milyonlarca kişinin telefonuna ya da tabletine indirdiği, kullandığı mobil uygulamalardan bazılarının kişisel bilgilerimizi izinsiz şekilde topladığı öğrenildi. Söz konusu uygulamalara baktığımızda bunların , yayınlandığı günden sonra milyonlarca kişi tarafından indirildiği ve kullanıldığı görülüyor. Bu konuda bir uyarı yayınlandı ve bu uygulamaları telefonunda bulunduranların dikkatli olması gerektiğine yer verildi.


PLAY STORE MAĞAZASINDAN KALDIRILDI AMA...

Söz konusu uygulamalara baktığımızda şimdi bunların Play Store'da bulunmadığı görüldü. Ancak geçtiğimiz aylarda bunlar Play Store'de vardı ve kullanıcılar bu uygulamaları telefonlarına indiriyordu. Bu uygulamaları indirenler ve telefonunda bulundurmaya devam edenlerin bilgileri alınıyor.


İşte Play Store üzerinden bir dönem indirilebilen ve bilgilerinizi izinsiz şekilde toplayan o uygulamalar ve indirme sayıları ile topladığı kişisel verileriniz:


Speed Camera Radar adlı uygulama şimdiye kadar 10 milyon kişiden fazla indirme almış ve şu bilgilerinizi alıyor: Telefon numarası , IMEI , SSID yönlendirici , MAC adresi yönlendirici 

AI-Moazin Lite adlı uygulama da 10 milyondan fazla kişi tarafından indirildi ve bu uygulama, Telefon numarası, IMEI, SSID yönlendirici, MAC adresi yönlendirici  gibi bilgilerinizi alıyor.

Wifi Mouse adlı uygulama da 10 milyon indirmeyi aşan uygulamalardan biri ve bu uygulama MAC adresi yönlendirici  bilginizi topluyor.

QR & Barcode Scanner adlı uygulama : 5 milyon indirme almış – Telefon numarası, e-posta adresi, IMEI, GPS verileri, SSID yönlendirici, MAC adresi yönlendirici   gibi bilgilerinizi alıyor.

Qİbla Compass Ramadan 2022 adlı uygulama : 5 milyon indirme almış – GPS verileri, SSID yönlendirici, MAC adresi yönlendirici   gibi bilgilerinizi alıyor.

Simple weather & clock widget adlı uygulama : 1 milyon indirme almış – Telefon numarası, IMEI, SSID yönlendirici, MAC adresi yönlendirici   gibi bilgilerinizi alıyor.

Handcent Next SMS-Text w/MSS adlı uygulama : 1 milyon indirme almış – E-posta adresi, IMEI, SSID yönlendirici, MAC adresi yönlendirici   gibi bilgilerinizi alıyor.

Smart Kit 360 adlı uygulama : 1 milyon indirme – E-posta adresi, IMEI, SSID yönlendirici, MAC adresi yönlendirici   gibi bilgilerinizi alıyor.

AI Quran mp3 (50 dil seçeneğiyle) adlı uygulama : 1 milyon indirme almış – GPS verileri, SSID yönlendirici, MAC adresi yönlendirici   gibi bilgilerinizi alıyor.

Full Quran MP3 (50’den fazla dil seçeneğiyle) adlı uygulama : 1 milyon kurulum almış – GPS verileri, SSID yönlendirici, MAC adresi yönlendirici   gibi bilgilerinizi alıyor.

Audiosdroid Audio Studio DAW adlı uygulama : 1 milyon indirme almış – Telefon numaraları, IMEI, HPS verileri, SSID yönlendirici, MAC adresi yönlendirici   gibi bilgilerinizi alıyor.


Söz konusu uygulamalar telefonunuzda bulunuyorsa ve bilgilerinizi toplamasını istemiyorsanız silmeniz gerekmektedir.


Bu tür haberlerden haberdar olmak için  UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç