Dikkat: İşyerlerinde EYT Denetimi Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dikkat: İşyerlerinde EYT Denetimi Başladı

Son dakika açıklaması Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun'dan geldi. EYT yasası ile birlikte işyerlerinde yeni denetim başladı.

Emekli Haberleri 4 Kasım 2022 23:08 0
Dikkat: İşyerlerinde EYT Denetimi Başladı

Son dakika: İşyerlerinde EYT denetimi başladı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı son dakika açıklamasında işyerlerinde EYT yasası hazırlıkları ile birlikte denetimlerin başladığını söyledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi hakkında son bilgileri paylaşan Erdursun, EYT ile ilgili bir çalışmalar başlattığını söyledi. 

BORÇLANMA AÇIKLAMASI

Çalışanlara ucuz borçlanma meselesine değinen Erdursun, EYT düzenlemesinde sona yaklaştıkça, emeklilikte yaşa takılanların merak ettiği konuların başındaki bu konuya değindi ve borçlanma imkanının tanınıp tanınmadığını duyurdu. Prim gün sayısı eksik olan kişiler, borçlanmalarını fırsata çevirmek için 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlanma yapıp prim günlerini yükseltebilir, parasını vererek prim günü satın alabilir. 

İşte o açıklama:

EYT YASA HAZIRLIĞI İLE BİRLİKTE DENETİMLER BAŞLADI

Erdursun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yaşa takılanlar yasa düzenlemesinin başlaması ile birlikte işyerlerine denetimlerin başladığını söyledi. Erdursun açıklamasında, "8.9.1999 öncesi ssk girişi olup, birkaç gün sigorta primi ödenenler denetleniyor. Ailesinin işyerinde sigortalı çalışanların bu günleri iptal ediliyor! Önemli dikkat edin!" dedi.

ARALIK'TA GELİYOR

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemeis Aralık ayında meclise gelecek.Aralık ayında hızlı şekilde meclisten geçmesi beklenen düzenlemenin Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirildi. EYT ile ilgili henüz formülün ne olduğu açıklaması gelmedi. Açıklamanın Aralık ayında gelmesi bekleniyor. Açıklama gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç