Diğer illerde evlilik kredisi başvurusu ne zaman başlayacak? Bakan'dan açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Diğer illerde evlilik kredisi başvurusu ne zaman başlayacak? Bakan'dan açıklama

Evlilik kredisi başvurusu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Göktaş açıklamasında başvuruya ilişkin bilgi verdi.

Kredi 29 Mart 2024 0
Diğer illerde evlilik kredisi başvurusu ne zaman başlayacak? Bakan'dan açıklama

Evlilik kredisi başvurusu diğer illerde ne zaman başlayacak?

Evlilik kredisi şimdi sadece deprem bölgesi için geçerli. Deprem bölgesinde evleecek gençler söz konusu krediye başvuru yapabiliyor. Diğer illerde de uygulamaya geçecek evlilik kredisi için Bakan Göktaş bir son dakika açıklamasında bulundu ve şimdiye kadar 6 bin 299 kişinin başvuru yaptığını ve değerlendirmesi yapılan bu çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını ve nikahtan hemen sonra paranın hesaplara yatırılacağını söyledi.

Bakan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Değerlendirmesi yapılan ve olumlu sonuçlanan çiftleri bu hafta evlilik öncesi eğitimlere aldık. Resmi nikahın ardından da krediler hesaplarına yatmaya başlayacak" dedi.

DİĞER İLLERDE BAŞVURU NE ZAMAN?

Diğer illerde başvurunun ne zaman başlayacağı sorusuna Bakan Göktaş şu şekilde yanıt verdi:

"Depremden etkilenen gençlerimize öncelik veriyoruz. Pilot bölge Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya olarak belirlenmişti. Fonu deprem bölgesinin ardından Türkiye geneline yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Ülkemizin gençleri her şeyin en iyisini hak ediyor"

Evlilik kredisi başvuru şartları şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak),

Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak,

Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak,

Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak,

Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,

Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

Kadın erkek adaylar bu sayfada. Tanışmak ve bilgi alış verişi için > TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç