Devrim Akyıl'dan Flaş Dolar Tahmini: Hedef 44 TL
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devrim Akyıl'dan Flaş Dolar Tahmini: Hedef 44 TL

Türkiye'de döviz kurları yükselmeye devam ediyor! Ekonomist Devrim Akyıl'da dolarda olacakları açıkladı! İşte haberin detayları...

Döviz 2 Mart 2024 0
Devrim Akyıl'dan Flaş Dolar Tahmini: Hedef 44 TL

Türkiye ekonomisinde uzun bir süredir işlerin iyi gitmediği biliniyor. Bundan dolayı ekonomik gelişmeler yakından takip ediliyor. Pazartesi günü TÜİK enflasyon rakamlarını açıklayacak. Bunun yanında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamadan önce bir canlı yayına katılarak piyasaları teskin edeceği iddia ediliyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken dolar kuru baskılansa da adım adım yükselişini sürdürerek 31,38 TL seviyesini gördü. Ünlü ekonomist Devrim Akyıl ise dolar kuru hakkında değerlendirmelerde bulundu.

FİZİKİ DOLARA TALEP ARTTI!

Piyasayı değerlendiren Devrim Akyıl, “Yerel seçime tam bir ay kaldı ve dolar kurunda yukarı yönlü hareketler oluyor. Merkez Bankası ve ekonomi yönetimi ortodoks para politikası yürütülüyor demiş olsalar da ben buna ikna olmuyorum. Piyasada olanlar bunu göstermiyor. Merkez Bankası rezervleri eriyor. Kapalıçarşı’daki dolar fiyatı ile ekran fiyatı ayrışmaya başladı. Fiziki dolara olan talepte artış var. Son seçimde de piyasaları sıkıştırmışlardı. Önümüzdeki haftalarda buna benzer uygulamalar görebiliriz.” dedi.

Dolar merkezli uluslararası para sistemi sürdürülebilir mi?

YANLIŞ VERİLERLE YABANCILAR İKNA EDİLEMİYOR

TÜİK’in verilerini eleştiren Devrim Akyıl, “TÜİK verilerine göre yapılan tüm ekonomi değerlendirmeleri yanlış. Sürekli olarak yanlış veri üzerinden bu işi yürütemezsiniz. Yabancıyı bu yüzden ikna edemiyorsunuz. Merkez Bankası’nın net döviz rezervi 58 milyar dolar oldu. KKM borcu da var. 140 milyar dolar bulursanız sıfır oluyorsunuz. Hep yanlış yaparak ipin ucunu kaçırırsınız. Pazartesi sabahı enflasyon rakamları açıklanacak. TÜİK açıklayacağı için çok da dikkate alamıyorum. Gerçek olan vatandaşın kendi enflasyonudur.” ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU TAHMİNİ!

Dolar kuru için beklentisini açıklayan Devrim Akyıl, “Dolar kurunda teknik olarak 39 TL ve 44 TL seviyelerindeki orta vadeli hedeflerimiz duruyor. Arjantin modeli davranışlardan vazgeçilmesi gerekiyor. Kuru baskılamak, enflasyonu eksik açıklamak gibi Arjantin yol haritasını uyguluyorlar. Sonunda bundan dönülecektir. Dolar kurunda yükseliş trendi her ne kadar baskılansa da devam ediyor. Bir yerden sonra bunun patlayacağını herkes biliyor.” şeklinde konuştu.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç