Devletten Vatandaşa Ramazan'da Nakdi Sosyal Yardım: İşte E Devlet Başvurusu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devletten Vatandaşa Ramazan'da Nakdi Sosyal Yardım: İşte E Devlet Başvurusu

Devletten vatandaşlara sosyal yardım başlıkları altında destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Başvurusu e devlet üzerinden alınan sosyal yardımın detayları ve başvuru şartları yazımızın devamında.

Ekonomi 30 Mart 2022 20:47 2
Devletten Vatandaşa Ramazan'da Nakdi Sosyal Yardım: İşte E Devlet Başvurusu

Devletten Ramazan ayında vatandaşlara sosyal yardımlar: Peki sosyal yardım başvuruları nasıl yapılıyor? Sosyal yardıma kimler başvuru yapabilir? Başvurular hangi internet sayfası üzerinden alınıyor?


E Devlet kapısı üzerinden bir açıklama yapıldı ve Ramazan ayında vatandaşlara sosyal destek ödemelerinin devam edeceğine yer verildi. Söz konusu açıklamada sosyal yardım almak isteyenlerin başvurusunu internet üzerinden yapması gerektiğine yer verildi. Bu yazımızda biz de sosyal yardım almak isteyen vatandaşlar için e devlet üzerinden yapılması gereken işlemlere , başvuruya ilişkin bilgilere ve başvuru şartlarına yer verdik.


SOSYAL YARDIM


Geçtiğimiz aylarda sosyal yardımlar için başvuruların artık e devlet kapısı üzerinden alınacağına yer verilmişti. İhtiyacı olan vatandaşlar, gıda ve nakdi yardımlar için e devlet kapısı üzerinden müracaatlarını yapabilmektedirler. E Devlet üzerinden yapılan başvuru, daha sonra Çalışma Bakanlığı tarafından değerlendirilecek. Yapılacak değerlendirmeden sonra sosyal yardım almaya muhtaç ailelere bu ödemeler devlet tarafından yapılacak.


RAMAZAN GELDİ


2022 yılı Ramazan ayı geldi. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte zamlar da art arda geldi. Yıl başından bu yana devam eden fiyat artışlarında ramazan etkisi de görülünce her şey ateş pahası oldu. Ramazan alış verişi yapamayan vatandaşlar, hayırseverlerden ramazan kolisi beklemeye başladı.


SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU


Söz konusu durum hakkında e Devlet üzerinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada sosyal yardımlara başvuruların internet üzerinden alındığına yer verildi. Sosyal yardım başvurusu yapmak isteyen vatandaşların aşağıdaki adımları takip ederek başvurusunu internet üzerinden Çalışma Bakanlığı'na iletmesi gerekmektedir. Çalışma Bakanlığına iletilen sosyal yardım başvuruları değerlendirilip vatandaşlara en kısa sürede dönüş yapılacak. Yardımlar gıda ve nakdi yardım ile diğer yardımlar adı altında kaymakamlıklar ve valilikler tarafından gerçekleştiriliyor.


BAŞVURU ŞARTLARI: BU ŞARTLARI


Sosyal yardım başvurusu yapacakların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:


  • Adresinin Türkiye'de olması
  • Adres üzerinde gizlilik kararı olmaması,
  • 18 yaşından büyük olması
  • TC vatandaşı olması
  • Son 15 gün içinde aynı evden başka birinin sosyal yardım başvurusu yapmaması gerekmektedir.


BAŞVURU


Sosyal yardım başvurusu için aşağıdaki adrese gitmeniz gerekmektedir:


https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti


Bu adrese gittikten sonra kimliğimi doğrula kısmına tıklayıp e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın alt kısmında iki kutucuk olacak. Okudum onayladım kutucuklarını işaretleyip Devam Et butonuna tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda kimlik ve ikamet bilgileriniz yer alacak. Bu yerleri de eksiksiz şekilde doğrulayın ve başvurunuzu yapın.


Faizsiz 2 yıl ertelemeli kredi başvurusu e Devlet'te... Detaylar için TIKLAYIN


Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
test
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvuru şartlarında keske yalan soylenmemeside yer alsa Zira insanların evi arabası mülkü var ama devletten yardım alıyorlar Yada devletimiz yardım ettiği vatandaşları tek tek incelemeye alsa yazık günah