Devletten Tüm Öğrencilere Müjde! 1.611 Lira Yardım Parası Veriliyor...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devletten Tüm Öğrencilere Müjde! 1.611 Lira Yardım Parası Veriliyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı ve diğer Bakanlıklarla birlikte, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 1.611 TL maddi destek sağlıyor. 

Ekonomi 7 Haz 2022 19:09 0
Devletten Tüm Öğrencilere Müjde! 1.611 Lira Yardım Parası Veriliyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı ve diğer Bakanlıklarla birlikte, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 1.611 TL maddi destek sağlıyor.  2022 yılında sağlanan öğrenci parası ödemeleri, ilkokuldan üniversiteye kadar olan tüm dönemlerdeki öğrencileri yakından ilgilendirirken bu ödemeler başvurusu kabul edilen kişilere yapılıyor. İhtiyaç sahipleri paralarını PTT aracılığı ile de alabiliyorlar. Peki bu destek için başvuru detayları neler?

Devlet tarafından, vatandaşlar özel olarak yapılan yardım ödemeleri bir çok alanda devam ederken, öğrenciler için yapılacak olan destek ödemeleri de son hızla devam etmektedir. Bahse konu olan yardım ve destek ödemeleri arasında, öğrencilere yapılan yardımlar da ele alınmaktadır. Bu konuda ilkokul, ortaokul, lise ile beraber üniversite öğrencilerine temel eğitim ihtiyaçları ve ihtiyaç sahibi olmaları halinde devlet tarafından nakit bir şekilde para desteği verilmektedir. Öğrencilerin ailelerine yapılan bu ödemeler 2022 yılı için güncellenerek mevcut ekonomik duruma karşılık ihtiyaçlarını karşılanabilmesini hedeflemektedir.

BAŞVURU DETAYLARI...

Söz konusu destekten yararlanmak isteyen vatandaşların SYDV’ler aracılığı ile başvuru yapabileceği belirtildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ve il meclisine başvuru yapılabildiği başvuru yapacak olan kişiler okur parası başvuru dilekçesi ile başvurularını gerçekleştirebildiği aktarıldı.

Öğrencilere farklı alanlar tarafından da yardım parası verildiği belirtilerek KYK, Kaymakamlıklar, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SYDV, SGK, VGM, vakıf ve dernekler, ticari kuruluşlar, maddi yardımda bulunan iş insanları ve şirketler tarafından da öğrencilere destek ödemesi yapılıyor. Bakanlık tarafından yapılan eğitim yardımı ödemesi 1.611 TL olarak hesaplara yatırılıyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç