Devletten Satılık Ucuza 2. El Ev: İşte Konut Fiyatları ve Başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devletten Satılık Ucuza 2. El Ev: İşte Konut Fiyatları ve Başvuru

Devlet bankalarından satılık 2. el konut ilanları geldi. Gelen ilanlara baktığımızda evlerin piyasanın yüzde 10 ile 20 aşağısında satıldığı görüldü.

Emlak 3 Ağu 2022 17:14 3
Devletten Satılık Ucuza 2. El Ev: İşte Konut Fiyatları ve Başvuru

Devlet bankasından satılık ucuza konut.

Kamu bankaları , farklı illerde birçok konut satışına başladıklarını açıkladı. Bankaların gayrimenkul satış sayfalarına baktığımızda ucuza konutların satışlarının başladığı görülürken birçok ilde oldukça uygun fiyatlara ev satışlarının yapıldığı görüldü.

NASIL OLUYOR?

Bankalar, konut alan vatandaşlara kredi kullandırıyor. Bu kredilerin ödenmemesi durumunda evlere el konulabiliyor. Bunun yanı sıra bankaya olan borçlardan dolayı icra yolu ile alınan evler de bu şekilde satılıyor. Bu nedenle bu sistemler üzerinden satışı yapılan evler , normal piyasa fiyatlarına göre yüzde 10 ile 20 arasında daha ucuza satılıyor. 

TEKLİF USULÜ SATIŞ

Bankalar, bu şekilde yayınladıkları evleri teklif usulüne göre satışa sunuyor. Vatandaşlar, bankaya müracaat ederek söz konusu konutlar için tekliflerini vererek evleri alabiliyor. 

KREDİ İLE SATILIYOR: İŞTE AVANTAJLARI

Ziraat Bankası tarafından evlerle ilgili yapılan açıklamada, bu evleri almak için kullanılan kredilerden tahsis ücreti alınmayacağı ve ekspertiz ücretinin istenmeyeceğine yer verildi. Açıklamada, "Bankamız tarafından satışa çıkarılan gayrimenkuller için Bankamızda kullandırılan konut kredilerinde tahsis ücreti alınmamaktadır ve ekspertiz ücretinden muaftır. Bankamız gayrimenkul satışlarında genel olarak KDV yoktur. KDV’ye tabi olan gayrimenkuller ilgili ilanların Genel Özellikler bölümünde belirtilmiştir.​​​​" ifadelerine yer verildi.

EVLER

Konutlara baktığımızda 1+2 , 2+1 , 3+1'lik konutlar olduğu görüldü. Birçok ilde ve ilçede satışa sunulan  evlerin fiyatlarının uygunluğu dikkatleri çekti.

İŞTE BAZILAIRNIN FİYATLARI

Ziraat Bankası resmi sayfası satılık gayrimenkuller sayfasından yayımlanan satılık ev ilanlarına baktığımızda bazı evlerin fiyatları ve bulunduğu il ile ilçeler şu şekilde verildi:

VAKIFBANK SATILIK KONUT FİYATLARI

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada satılık konutların fiyatlarına şu şekilde yer verildi:

BAŞVURU

Konutları alabilmek için bankalara başvuru yapmanız gerekmektedir. Bankalar tarafından yapılan açıklamada bankalara müracaat edeceklerin yanında götürmeleri gereken evraklar şu şekilde verildi:

Gerçek kişiler için; Nüfus cüzdan fotokopisi,

Tüzel kişiler için; Gayrimenkul Satış Şartnamesi’ni imzalayan kişinin şirket yetkilisi olduğunu gösterir en son tarihli imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve vergi levhası

Vakıfbank Konut Başvuru ve Liste Sayfası: https://vakifbank.intengo.com/gm-index.intengo?activeTab=allItems&cid=9423066

Ziraat Bankası satılık konut başvuru ve liste sayfası: https://e-satis.ziraatbank.com.tr/gm-index.intengo?activeTab=allItems&cid=131034

NASIL TEKLİF VERİLECEK?

Başvuru sonrası kaydınız alınacak. Kayıt alınması sonrası teklif süreci şu şekilde işleyecek: "Şubemiz tarafından oluşturulan başvurunuz, gerekli kontroller yapılarak onaylandıktan sonra kayıtlı cep telefonunuza ve e-posta adresinize sisteme giriş için gerekli şifre gönderilecektir. Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yaparak teklifinizi iletebilirsiniz"

EN YÜKSEK TEKLİFİ VEREN ALIR

İhale hakkında yapılan açıklamada, "Herhangi bir gayrimenkule teklif verildiği anda, Banka tarafından belirlenen ihale süresi işlemeye başlayacaktır. İhale süresi içinde, başka müşteriler de Banka’ya teminat yatırmak ve sisteme kaydolmak suretiyle ihaleye katılabilecektir. İhale, sistemde belirtilen süre sonunda tamamlanacak olup herhangi bir süre uzatımı olmayacaktır. Süre bitiminde en yüksek teklifi veren müşteri, ihaleyi kazanmış olacaktır." denildi.

Konutlar hakkında bilgi alış verişi, kadın erkek diğer adaylarla sohbet için TIKLA KATIL

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Eve yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizim yardım olsun durum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
He milet nasil alsin icindekiler kredilerini yatiramadiklari icin banka haciz koyiyor sende gidip onlara cokuosun basina bela oluorlar kim alirsa basi belaya gorior o evleri alanlarla bilqinize