Devletten Okula Giden 1 Çocuk İçin 2700TL Kırtasiye Yardımı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devletten Okula Giden 1 Çocuk İçin 2700TL Kırtasiye Yardımı!

Devletten öğrencilere kırtasiye yardımı başladı! Tam 2700TL kırtasiye yardımı yapılacak! Başvurular e-devletten! İşte detaylar...

Eğitim 9 Ağu 2023 16:43 0
Devletten Okula Giden 1 Çocuk İçin 2700TL Kırtasiye Yardımı!

Okulların açılmasına kısa bir süre kala sosyal devlet anlayışını benimseyen birçok belediyede kırtasiye yardımları resmen başladı.

Türkiye'de geçen senelere oranla bu sene artan kırtasiye masrafları aileleri kara kara düşündürmeye başladı. Sosyal medyaya düşen görüntülere göre kalem açacağının 25 TL'ye kadar yükselmesi büyük tepki toplarken belediyelerden ise öğrenciler için destek paketleri resmen açıklandı. Buna göre ise başvuruların e-devlet üzerinden alınacağı iletilirken destek kapsamında 2 bin 700 TL ödeme yapılacak.

Türkiye'de okulların açılmasına kısa bir süre kala aileler için kırtasiye masrafı büyük dert oldu. Artan fiyatlar aile ekonomisini derinden etkilerken bu süreçte ise birden fazla çocuğu olan aileler için masraflar nasıl karşılanacak düşüncesi oluştu. Durumun bu hale gelmesi ile birlikte belediyeler tarafından sağlanacak olan kırtasiye yardımları ile birlikte vatandaşlar biraz olsun nefes alacak. Belediyeler tarafından sağlanacak destek için başvuru şartları ve nasıl alınacağına dair ilk detaylar da belli olmaya başladı. İşte sıcak gelişmeler haberin devamında yer alıyor.


KIRTASİYE DESTEĞİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Destek almak isteyen velilerin T.C. kimlikleri
Çocukların T.C. kimlikleri
Çocukların eğitimlerini devam ettirdiklerine dair kanıt olması açısından okuldan alınan öğrenci belgeleri
Destek almak isteyen velilerin gelir belgeleri ya da SGK'dan işsiz olduklarını gösteren belge
Ailelerin yaşadıkları yerlerin ikametgah adresleri
Destek almak isteyen ailelerin eğer kirada oturuyorlarsa kira belgeleri
Eğer kirada değil de kendi evlerinde oturuyorlarsa tapu belgesi
Öğrencilerin velilerine ait İŞKUR kayıt belgesi ve
Muhtarlıktan alınacak olan fakirlik belgesi gerekmektedir.
Açıklanan ilk bilgilere göre sağlanacak olan kırtasiye desteğinin 2700 TL tutarında olacağı ve e-devlet üzerinden başvuruların alınacağı söylenildi. Yardımların gerçekleştirilebilmesi için velilerin e-devlet profillerine kişisel olarak girmeleri gerekiyor. Buradan velisi olduğu öğrenci için başvuruda bulunabilecek.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç