Devletten 1100 TL Bayram Harçlığı: İşte e Devlet Başvuru Ekranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devletten 1100 TL Bayram Harçlığı: İşte e Devlet Başvuru Ekranı

Son dakika haberi: Devlet , bayramdan önce ve bayramdan sonra vatandaşlara 1100 TL harçlık ödemesi yapacak.

Son Dakika 30 Nisan 2022 14:38 0
Devletten 1100 TL Bayram Harçlığı: İşte e Devlet Başvuru Ekranı

Son dakika Mayıs ayı başvuru formu yayımlandı. Devlet bayramda ve bayramdan sonra vatandaşlara harçlık verileceği bildirildi. Harçlık verilecek vatandaşların interent üzerinden başvurusunu yapması gerekmektedir. 

 

E Devlet kapısı üzerinden yapılan son dakika açıklamasında pandemi sosyal yardım başvurusunun sürekli hale geldiği ve sadece pandemi döneminde verilen yardımların vatandaşlara yapılacağına yer verildi. Bayramdan önce ve bayramdan sonra vatandaşlara verilecek yardım için internet üzerinden vatandaşların , ihtiyaç sahiplerinin başvurusunu yapması gerekmektedir.  Biz de bu yazımızda başvuruya dair detaylara yer verdik.

 

E DEVLET ÜZERİNDEN AÇIKLAMA

e Devlete kapısı üzerinden yapılan son dakika açıklamasında konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi: "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, tam kapanma sürecinde ihtiyaç sahibi hanelere destek olmak için ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’ adı altında yeni bir yardım programı başlatılmıştır. e-Devlet Kapısı üzerinden daha önce yapılan başvurulara göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilmiş olan ve hak sahipliği kriterleri devam eden hanelere, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ile herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın, hane başı 1.100 TL tutarında ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’ ödemesi hazırlanmıştır."

 

Daha önce başvuru usulü yapılan her ödemede artık bir defa başvuru yapılacağı ve başvuru kabul edilmesi sonrasında vatandaşların hesaplarına paraların düzenli olarak yatırılacağına yer verildi.

BAŞVURU EKRANI

E Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda vatandaşların aşağğıdaki adımları takip etmesi gerekmektedir:

https://www.turkiye.gov.tr/ashb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu?basvuru=formu

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada Giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurun ve başvurunuzu yapın.

Başvuru sayfasında isim soy isim, TV kimlik numarası ile diğer bilgiler otomatik olarak gelmektedir. Adres bilgilerinizi tam ve eksiksiz şekilde doldurduktan sonra başvurunuzu iletin.

Başvuru sonrası Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü başvurunuzu inceleyecek. İncelemeden sonra durumu uygun görülen vatandaşlara 1100 liralık sosyal destek ödemesi yapılır Destek ödemesinin yapılmasının kararının verilmesinden sonra para ödemesi vatandaşların verdiği iban 'a ya da PTT hesabına yatırılacak. 

 

YENİ DESTEK ÖDEMELERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç