Devlet memurlarına 2023 yılında yapılacak yemek yardımı miktarları belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devlet memurlarına 2023 yılında yapılacak yemek yardımı miktarları belli oldu

Son dakika açıklaması: Hazine ve Maliye Bakanlığı memurlara ödenecek yemek yardımını duyurdu. İşte devlet memurlarına yapılacak yiyecek yardımı miktarı.

Resmi Gazete Haberleri 7 Ocak 2023 00:27 0
Devlet memurlarına 2023 yılında yapılacak yemek yardımı miktarları belli oldu

Son dakika: Memurlara yiyecek yardımı yönetmeliği yayınlandı.

2023 yılında kamu personellerine verilecek yemek yardımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğe baktığımızda şu şekilde olduğu görüldü:

"DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ UYGULAMA TEBLİĞİ

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı, 2023 yılında öğle yemeği servisinden faydalanacak olan memurlardan ve sözleşmeli personelden alınacak asgâri yemek bedellerine ilişkin esasları belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2- (1) Bu Tebliğ, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu idarelerindeki memurlar ile sözleşmeli personeli kapsar.

Dayanak

MADDE 3- (1) Bu Tebliğ, 19/11/1986 tarihli ve 86/11220 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinin 4 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Alınacak bedeller

MADDE 4- (1) Yiyecek yardımının gerektirdiği giderler, yemek maliyetlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir illeri için üçte ikisini, diğer iller için yarısını aşmamak üzere kurum bütçelerine konulan ödeneklerle karşılanır. Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı yemek yiyenlerden alınır.

(2) 2023 yılında öğle yemeği servisinden faydalanacak olanlardan en az Ek-1’de belirlenen tutarlar üzerinden günlük yemek bedeli alınır.

(3) Kuruluşlar, personelin kadro veya pozisyon unvanını, hizmetlerinin özelliğini, yemek maliyetlerini ve yemek servisinin farklı mahallerde daha iyi şartlarda sunulması gibi hususları dikkate alarak Ek-1’de belirtilen miktarların üzerinde yemek bedeli tespit edebilir.

Yürürlükten kaldırılan tebliğ

MADDE 5- (1) 12/1/2022 tarihli ve 31717 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 2) yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 6- (1) Bu Tebliğ 15/1/2023 tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 7- (1) Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür."

İşte yiyecek bedelleri tablosu:

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç