Devlet kemerleri sonuna kadar sıkacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devlet kemerleri sonuna kadar sıkacak

Cevdet Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında yeni kanun hazırlandığını ve devletin kemer sıkacağını söyledi.

Ekonomi 18 Nisan 2024 2
Devlet kemerleri sonuna kadar sıkacak

Devlet kemer sıkacak.

Kamuda tasarruf düzenlemesi son günlerde daha da çok konuşulmaya başlandı. Erdoğan'ın talimat verdiği ve kamuda kemerlerin souna kadar sıkılması istendi.

Tatil yerlerinde yapılan seminerlere yasak geleceği, devlet kurumlarının bütçeleri dışına çıkmaması, ek bütçe verilmemesi gibi kararlar gündeme gelirken Cevdet Yılmaz, bir kanuna ihtiyaç olabileceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı bu konuda önemli bir çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında 15'ten fazla maddede dikkat çeken kısıtlamalar alınacak. Tüm maddelerin bir yerde toplanacağını söyleyen Yılmaz, belli bir süzgeçten geçilmesi sornası yasanın uygulamaya alınacağını ve ciddi bir tasarruf sürecine girileceğini söyledi.

"Kamuda tasarruf bizim için çok öncelikli bir konu" diyen Yılmaz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Ama tasarrufun özü de bir taraftan önceliklendirme, odaklanma, verimliliği artırma. Tasarruf derken harcamaların azaltılmasının yanı sıra mevcut harcamaları daha verimli hale getirme, önceliklendirme, ekonominin rekabet gücüne, verimliliğine, sosyal refaha daha fazla katkı sunar hale getirme boyutları var"

YURT DIŞI PROGRAMI BİTTİKTEN SONRA GÜNDEME GELECEK

Mehmet Şimşek'in yurt dışı turlarının sona ermesinden sonra yasanın son halini alacağını ve yürürlüğe alınacağını söyleyen Yılmaz, "Yasaya ihtiyaç duyulan konular olduğu gibi ihtiyaç duyulmadan yapılacaklar da var. Konusuna göre, yani genelgeyle yapılacak iş var, idari kararla yapılacak iş var. Uygulamayla olacak işler var. Yasayla olan kısımlar da olabilir" ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda ek bütçenin verilmemesini, kamuya yeni bina alımı yapılmaması, gerekirse odalarda çalışan personel sayısının artırılarak ek harcamalara mahal verilmeyeceği bildiriliyor.

Öte yandan ihale kanununda düzenleme yapılacağı, araç alımlarına kısıtlama geleceği bildirildi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Gün Önce
kemer sıkacaksan meclisteki PKK'lı vekilleri kovalayin
Ziyaretçi 12 Gün Önce
devletin kemer sıkması için muhtarlıkları kaldırması milletvekillerine yükse malı vermemesi lazım boşa israf