Devlet hastanelerine temizlik görevlisi alımı ilanı geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devlet hastanelerine temizlik görevlisi alımı ilanı geliyor

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı hastanelere temizlik görevlisi alımı yapacak. Peki personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak?

Devlet hastanelerine temizlik görevlisi alımı ilanı geliyor

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi alımı ilanı geliyor: Kısa sürede açıklanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklamada personel ve işçi alımına değindi. Bakan açıklamasında personel alımı için çalışmalaırnın sürdüğünü söyledi ve yakın zamanda ilan yayınlanacağını ifade etti.

TBMM'de açıklama yapan Bakan Fahrettin Koca, "Personel alımı için gayret ediyoruz. Sağlık çalışanlarımız için şimşeklerle yarışıyoruz. Çok yakında alan sayılarını açıklayacağız" dedi ve yakın zamanda personel alımı ilanının geleceğini söyledi.

Bakan Koca'nın bu açıklamasına baktığımızda personel ve işçi alımının kısa sürede geleceği görülürken söz konusu alımda en fazla işçi kadrosunun temizlik görevlisi kadrosuna verilmesi bekleniyor.

TEMİZLİK GÖREVLİSİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İŞKUR üzerinden yapılacak temizlik görevlisi alımına baktığımızda başvuru şartlarının şu şekilde olacağı görülüyor:

-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımak. 

- Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.  

- Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak

- Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir). 

- 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak. 

- EN AZ 5 YILLIK İLKOKUL (YETİŞKİNLER II. KADEME EĞİTİMİ BAŞARI BELGESİNE SAHİP OLANLAR DAHİL) : İLKÖĞRETİM KURUMLARININ BİRİNDEN (5 YILLIK İLKOKUL MEZUNU İLE 8 YILLIK İLKÖĞRETİM OKULUNDAN 6., 7. VE 8. SINIFI TERK EDENLER DE DAHİL) VEYA ORTAÖĞRETİM KURUMLARININ BİRİNDEN VEYA  ÖNLİSANS PROGRAMLARININ BİRİNDEN VEYA  LİSANS PROGRAMLARININ BİRİNDEN MEZUN OLMAK.

BAŞVURU NE ZAMAN?

İlana başvurular henüz başlamadı. Ancak Bakan Koca, personel alımının kısa sürede geleceğini söyledi. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Destek personeli cıkarsa Güvenliğe geçebilirmiyim sonra.. Güvenlik görevlisi kartım var.??
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Yaş sınırı kalksada yineolmuuor arkanda kimse olmayınca
Ziyaretçi 7 Ay Önce
biz bu devletin vatandaşı degilmiyiz bizi ıssız birakiyorsunuz 42 yaşında bayanım 3 çocuğum var ne yedirecem icirecem illa ölsunlermi biz bu devletin vatandaşı degilmiyiz insan degilmiyiz
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Yaâa bakanım nedir bu yaş takıntısı yaş yüzünden işe giremeyecekmiyiz lütfen yeter artık
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Temizlik de yaş şartı olmasın lütfen