Devlet Hastanelerinde Randevusuz Muayenenin Başlayacağı Tarih Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devlet Hastanelerinde Randevusuz Muayenenin Başlayacağı Tarih Açıklandı

Randevusuz muayeneler ne zaman başlayacak? Devlet hastanelerinde randevusuz muayene ne zaman başlayacak? Son dakika açıklaması geldi.

Sağlık 24 Nisan 2022 10:27 1
Devlet Hastanelerinde Randevusuz Muayenenin Başlayacağı Tarih Açıklandı

Devlet hastanelerine randevusuz muayene sistemi yeniden geldi. Milyonlarca vatandaş ise randevusuz muayenenin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili açıklamalar art arda geldi. Bazı sağlık çalışanları ise duruma tepki gösterdi.

 

Geçtiğimiz ay 81 şehirdeki kamu hastanelerine bir resmi yazı gönderildi. Gönderilen resmi yazıda hastanelerin randevusuz hasta kabulüne başlaması istendi. Pandemi sonrası atılan bu adım için bir açıklama geldi. Prof. Dr. Özgür Yiğit , Ntv canlı yayınında konu ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yiğit yaptığı son dakika açıklamasında Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu almanın bazen zor olduğunu , corona döneminde ise randevusuz muayeneye ara verildiğini söyledi.

 

RANDEVUSUZ MUAYENELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Randevusuz muayene genelgesinin ardından vatandaşlar, devlet hastanelerinde ne zaman randevusuz muayenelerin başlayacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili beklenen açıklamayı canlı yayında yapan Prof. Dr. Özgür Yiğit, vatandaşların artık hastanelere randevu almadan da gelebileceğini söyledi.

25 Nisan tarihinden sonra randevusuz olarak hastanelere gidilebilecek.

 

RANDEVUSUZ GELENLER BEKLEYECEK

Belli saatlerin boş bırakılacağını söyleyerek sözlerine devam eden Prof. Dr. Yiğit, randevusuz hastalar için bazı saatlerin boş bırakılacağını söyledi. Bu nedenle randevusuz hastaların bir müddet beklemesi gerekeceğini söyledi. Yiğit yaptığı açıkloamada, "MHRS'den randevu almak bazen zorlaşabiliyor. Covid döneminde randevusuz muayeneye ara verildi. Vatandaşlarımız randevu almadan da gelebilir. Belli saatleri boş bırakarak randevusuz gelen hastalarımızın o aralarda muayene olması mümkün. Randevusuz gelen hastamız bir müddet beklemeli." dedi.

 

BAZI İSİMLER KARŞI ÇIKTI

Randevusuz hasta kabulünün sağlık personelleri ile hastaları karşı karşıya getireceğini, hastanelerde sıkıntılı durumların oluşabileceği belirtiliyor. Bazı kişiler ise bunun gerekli olduğu kanaatinde. Peki sizce nasıl olur? Sizce hastanelerde randevusuz hasta kabulü doğru mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilir, düşüncelerinizi diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu konuya ilişkin sosyal meyda platformu üzerinden bir mesaj yayımladı. Yayımlanan paylaşımda Köroğlu, "Covid tedbirleri sebebiyle randevu ile yapılan hasta muayene işlemleri sağlık bakanlığının geçen ay yayımlanan yazısı ile randevulu/randevusuz olarak yeniden düzenlenmiştir. Artık randevu almakta zorlanan vatandaşlarımız randevusuz olarakta muayene olabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Randevu alsakta çoğu zaman ilgi muayene sıfır randevusu da gitsek aynısı olacak devletin çoğu kurumu böyle ne yazikki oturmaya alışmışlar