Devlet, Çocuklu Ailelere 2 Bin 329 TL Verecek: İşte e Devlet SED Yardımı Başvuru Şartları ve Ekranı 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devlet, Çocuklu Ailelere 2 Bin 329 TL Verecek: İşte e Devlet SED Yardımı Başvuru Şartları ve Ekranı 2022

Son dakika haberi: Bakan Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında çocuklu ailelere 2 bin 329 TL verileceğini söyledi.

Ekonomi 19 Ekim 2022 22:49 17
Devlet, Çocuklu Ailelere 2 Bin 329 TL Verecek: İşte e Devlet SED Yardımı Başvuru Şartları ve Ekranı 2022

Bakan Yanık açıkladı: Çocuklu ailelere 2 bin 329 lira ödenecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında çocuklu ailelere 2 bin 329 lira destek ödemesi yapılacağını söyledi. Bakanlık resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında söz konusu yardımın detaylarına yer verildi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda yardım başvurusuna, başvuru şartlarına ve başvurunun nasıl yapılacağına bu yazımızda yer verdik.

E Devlet kapısından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Bu hizmeti kullanarak, ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken aileler, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici veya belirlenecek süreler için verilen ekonomik destek talepleri için ön başvuruda bulunabilirler. Bu hizmetten yararlandırılan çocukların durumları en geç üçer aylık süreler ile izlenmektedir. İzlemelerde hizmetin devamı veya sonlandırılması değerlendirilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

BAKAN DERYA YANIK'TAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada çocuklu ailelere yapılacak SED yardımı ile ilgili bu ayki ödemelerin yapıldığını, SED yardımı başvurularının e devlet kapısı üzerinden alındığını söyledi. Bakan açıklamasında, "İhtiyaç sahibi ailelerimize  çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptık" ifadelerini kullandı.

Söz konusu yardımın çocukların daha iyi şartlarda büyümesi, okuması için yapıldığını söyledi ve “Çocuklarımızın sosyal açıdan gelişimlerine de önem veriyoruz. SED hizmetinden yararlanan  çocuklarımız için sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleyerek onların sosyalleşmelerine katkıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

YAPILAN YARDIM MİKTARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 150 bin çocuk için toplamda 349 milyon 452 bin lira ödeme yapıldığını ve ortalama 2 bin 329 lira ödeme yapıldığını söyledi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

SED yardımına başvuru yapacak vatandaşların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

a) Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

b) Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

c) Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

d) Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları,

Meslek elemanları tarafından yapılan inceleme sonucu uygun bulunması halinde desteklenmektedir.

BAŞVURU

SED yardımı başvurusu yapacak vatandaşların başvurusuunu aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz. "

e Devlet kapısına gidin. e Devlet kapısına gittikten sonra arama kısmına yukarıdaki gibi SOSYAL VE EKONOMİK  DESTEK HİZMETİ yazın ve Arama kısmında yukarıdaki gibi çıkan sonucu tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda sayfada aşağıya inerek aydınlatma metnini kabul edin ve belirtilen adımları takip ederek bilgilerinizi girin ve başvurunuzu yapın.

Başvuru yaptıktan sonra ortalamada 3-4 haftalık bir değerlendirme süreci olur. Başvuru yaptığınız sayfadan başvurunuzu takip edebilirsiniz.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Devlet yardim yapiyor ama kime yapiyor nerelere yapiyor..kirasini ödemekte zorlanan cocuklu aileleri kapsaması hiç iyi olmamis.millet fakirlikte kurtulus savasi veriyor ey padişahım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
SED yardımı yapıyorum kabul etmiyorlar 4 tane çocuğum var kirada oturuyorum maddi durumum iyi değil bende yardımdan yaralanmak istiyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Esim den ayriyim 3 tane cocugum var 1tanesi babasinda kaliyo 2 tane kizim benimle yasiyor calis miyorum issizim yardim istiyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benim de ev kira 3 cocuk var esimin isi yok 3 4 kere basvuru yapdim hep ret geliyor ben anlamiyorum indernet de göruyorum sed yardimi veriliyo diyolar e basvuru yapiyorum hep ret geliyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Iki çocuk annesiyim Oğlum okula gidiyor okul ihtiyaçlarını karşılayamıyorum Kızım 2 yaşında ihtiyaçlarını karşılayamıyorum Maddi manevi çok zor durumdayım yardıma çok ihtiyacım var Allah rızası için peygamber Hatır için sesimi duyun yardıma çok ihtiyacım var çocuklarım ihtiyaçlarını karşılayamıyorum Allah rızası için peygamber hatırı için ulaşın Allah rızası için yardıma çok ihtiyacım var Allah rızası için Allah rızası için elinizi uzatın yardım edin peygamber hadri için