Devlet Bahçeli'den AK Parti'nin HDP Ziyaretine İlk Yorum
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devlet Bahçeli'den AK Parti'nin HDP Ziyaretine İlk Yorum

Son dakika haberi: MHP Genel Başkanı Bahçeli'den seçim tarihi ve AK Parti'nin HDP ziyareti ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Siyaset 8 Kasım 2022 11:54 0
Devlet Bahçeli'den AK Parti'nin HDP Ziyaretine İlk Yorum

Son dakika: Bahçeli'den AK Parti'in HDP ziyareti açıklaması.

MHP Genel Başkanı Bahçeli bugün grup toplantısında yaptığı açıklamada seçim tarihi ve AK Parti'nin HDP'yi ziyareti konularına değindi.

Bahçeli açıklamasında, "Başörtüsünü güvenceye alan anayasa değişikliğini sonuna kadar destekliyoruz. Bizim görüşümüz bellidir, karar ve irademizde değişiklik yoktur. Bu değişikliği ya TBMM'de ele alıp sonuca gidelim ya da halk oylamasına gidelim. Bu iki seçeneğe de hazırız. Bu arada AK Parti heyetinin Meclis'te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi son derece doğal bir adımdır. HDP ile niye görüşülmüş, günlerdir cevabı aranan sorular bunlardır. HDP'ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye tenezzül etmiyorum. Bizim gözümüzde HDP neyse CHP de odur ve aynısıdır. Bizim görüşüldüğüne değil makul ve demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz. Kabağa değil öze odaklanıyoruz. 

Fitne tezgahı açanlara, bozguncu telkinlere, ikiyüzlü tahriklere, oyun içinde oyun kuranlara Cumhur İttifakı'nı sorgulayanlara kapalıyız, alayına birden yüzümüzü dönmüş durumdayız. Topuna diyorum ki haydi başka kapıya. MHP'yi eleştiren malum basın mensuplarına sesleniyorum; nereye gidiyorsanız gidin" ifadelerini kullandı.

SEÇİM TARİHİ

Grup toplantısından sonra açıklama yapan MHP Genel Başkanı Bahçeli , seçim tarihiyle ilgili gelen soruya "7 ay olduğunu söylüyorlar" yanıtını verdi. AK Parti'nin HDP heyeti ile görüşmesine ilişkin sorulan soruya ise "Onu Halk TV'nin yöneticilerine sorun, bizim nereye gideceğimizi biz biliriz ama onların dediği yere gitmeyiz" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç