Devlet, 6 ilde birçok taşınmazı özelleştirecek: İşte fiyatları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devlet, 6 ilde birçok taşınmazı özelleştirecek: İşte fiyatları

Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan son dakika açıklamasında 6 ilde bazı taşınmazların özelleştirileceğine yer verildi.

Emlak 30 Ocak 2023 19:46 0
Devlet, 6 ilde birçok taşınmazı özelleştirecek: İşte fiyatları

Son dakika: 6 ilde taşınmazlar özelleştirilecek.

Devlet ilan sayfası üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında 6 ilde birçok taşınmazın özelleştirileceğine yer verildi. Kapalı zarf usulü ile pazarlık şeklinde yapılacak satışlara baktığımızda "T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Antalya, İstanbul, Bursa, Ankara, Aydın ve Yalova illerinde bulunan 11 adet taşınmaz, 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında "satış" yöntemiyle özelleştirilecek" ifadelerine yer verildiği görüldü.

Kapalı zarf usulü ile pazarlıkla yapılacak teklifler sonucu kazananlar belli olacak. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile gerçekleştirilecek. İhaleler, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak. Teklif Sahipleri ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla taşınmaz için teklif verebilir" denildi.

Açıklamanın devamı şu şekilde:

"İhaleye gerçek ve tüzel kişiler, Ortak Girişim Grupları (OGG), kooperatifler, vakıflar ile belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernekler katılabilir. Yatırım fonları ise sadece bir OGG içinde yer alabilirler. OGG ortaklarının tamamı yatırım fonu olamaz.

İhale konusu taşınmazların ihalelerine katılacak teklif sahiplerinin her bir taşınmaz için ayrı İhale Şartnamesi alması, her bir taşınmaz için ayrı teklif sunulması ve teklif ile şartnamede istenilen belgeleri İdare’nin Ziya Gökalp Caddesi No:80 Kurtuluş, Ankara adresine son teklif verme tarihi olan 21 Şubat 2023 saat 18.00’e kadar elden teslim etmesi zorunludur"

Satışa çıkarılan yerler ve fiyatlar için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç