Dev Zamma Hazır Olun: Ekmek Fiyatlarına Büyük Zam Yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dev Zamma Hazır Olun: Ekmek Fiyatlarına Büyük Zam Yolda

Bir dev zamma daha hazır olun. Sektör yetkilileri, TMO!'nun regülasyonunun kalktıktan sonra unun çuval fiyatının 1,5 kattan fazla zamlanacağını söyledi.

Tarım 31 Mayıs 2022 16:14 0
Dev Zamma Hazır Olun: Ekmek Fiyatlarına Büyük Zam Yolda

Toprak Mahsulleri'nin ekmek fiyatlarını frenleyen uygulaması sona eriyor.

IAOM Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy bir son dakika açıklamasında bulundu. Ulusoy Bloomberg canlı yayınında yapıtğı açıklamada, Kasım 2021 tarihinden bu yana TMO tarafından uygulanan regülasyoun 31 Mayıs tarihi itibarıyla sona erdiğini, bu nedenle 260 lira olan bir çuval unun artık mevcut piyasa fiyatları göz önüne alındığında kaba taslak bir hesap yapıldığında 400 liraya çıkacağını söyledi. 

Bloomberg canlı yayınına katılan ve sektörün gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy kanalda yayınlanan Akıllı Tarım programında un fiyatlarına gelecek rekor zamma değindi. Şimdi bir çuval unun 260 lira olduğunu, 31 Mayıs sonrası regülasyonun sona ereceğini ve fiyatlara 1,5 kattan fazla zam geleceğini söyledi. 

İrfan Donat'ın konuğu olan ve sektöre ilişkin merak edilen soruları yanıtlayan Ulusoy, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından uygulanacak regülasyonun kaldırılması sonrasu yaşanacakları, "Toprak Mahsulleri Ofisi‘nden tahsis edilen buğday karşılığı verilen taahhüt bugün itibarıyla son buluyor. Yani, 31 Mayıs itibarıyla un sanayicilerinin bu ürünleri 260 TL eden satma taahhüdü son buluyor. TMO’nun yaptığı açıklamalar ve piyasa oyuncularının da beklentisi sezonda böyle bir uygulama olmayacağı yönünde." dedi.

400 LİRA OLACAK

Ulusoy açıklamasında, 1 tonun 3600 lira olduğunu ve bir torbanın 260 liraya denk geldiğini, bugün borsalarda işlem gören fiyatlar üzerinden hesaplama yapıldığında ise bir çuval unun 400 TL'ye çıkacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç