Dev Japon Bankası, Dolar TL Tahminini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dev Japon Bankası, Dolar TL Tahminini Açıkladı

Son dakika haberi: Japon bankadan dolar TL hakkında dikkat çeken değerlendirme geldi ve 2023'ün başında doların kaç TL olmasını bekledikleri paylaşıldı.

Döviz 19 Ağu 2022 12:27 1
Dev Japon Bankası, Dolar TL Tahminini Açıkladı

Japon banka Dolar TL tahmini yayınladı.

Japon MUFG Bank, dün açıklanan faiz kararından sonra bir değerlendirme yaptı ve Dolar Tl tahminini güncelledi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dün sürpriz bir karara imza attı. Alınan sürpriz karar ile birlikte politika faizi yüzde 14 seviyesinden 100 baz puanlık indirimle yüzde 13'e çekildi. Yapılan indirim tüm dünyada yankı bulurken bankalardan ve finans kuruluşlarındna art arda güncellemeler geldi. 

Bu kapsamda bir güncelleme de Japon MUFG Bank'tan geldi. Banka yaptığı açıklamada dolar TL'nin 2023 yılının ilk çeyreğinde kaç TL olacağını kamuoyuna açıkladı. Söz konusu açıklamada , faiz kararından sonra dolardaki görece sınırlı hareketin, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın politika faizinin mevcut seviyesinin yeterli olduğu yönündeki mesajla ilgili olduğunu bildirdi. 

TCMB'nin faiz indirimi zamanlamasının Amerika ve Avrupa'da uzun vadeli tahvil getirilerinin 50-60 baz puan gerilediği bir döneme denk geldiğini bildiren analistler, bu durumun uzun vadeli getirilerde yükseliş olması durumunda Dolar TL'de daha büyük hareketler görülmesinin pek de uzun sürmeyeceğine işaret ettiğini bildirdi. 

MUFG Bank ekonomistleri , Türk lirasının zayıflamaya devam edeceğini belirtirken devasa negatif reel getiriyle Türkiye'de cari açığın da yükseldiğini bildirdi. 

MUFG Bank ekonomistleri analizlerinin devamında,i Geçen hafta Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's'in , Türkiye'nin bütçe açığının daha da kötüleşeceği öngörüsüne atıf yaptı ve Kur Korumalı MEvduat'ın bütçeye yükünün her geçen gün artacağını bildirdi.

DOLAR KAÇ TL OLACAK?

Dolar kuru hakkında beklenti paylaşan MUFG Bank, 2023 yılının Ocak-Şubat Mart döneminde doların 20 TL'ye çıkacağını söyledi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence önümüzdeki 20 gün içinde 19 20 seviyesini bulur