Dev Finans Şirketi: Dolar 12 Ay İçinde 20 TL Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dev Finans Şirketi: Dolar 12 Ay İçinde 20 TL Olacak

Son dakika haberi: Dolar kuru hakkında bir açıklama yapan Danimarka merkezli finans şirketi, durumun gittikçe kötüleştiğini söyledi.

Döviz 1 Haz 2022 11:00 0
Dev Finans Şirketi: Dolar 12 Ay İçinde 20 TL Olacak

Son dakika haberi: Dev bankadan dolar TL tahmini geldi.

Danimarka merkezli olan ve çok uluslu finans devlerinden biri olan Danske Bank'ın analistleri bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada dolar TL tahminine yer verilirken doların 20 liraya çıkacağına yer verildi.  TL'nin dolara karşı zayıflamaya devam etmesine neden olan finansal koşullar, sıkılaşmalar ve para politikası nedeniyle 1 doların 12 aylık süre içinde 20 liraya kadar çıkabileceğini söyledi. 

Bloomberg'in son dakika olarak aktardığı haberde, aralarında Antti Ilvonen ve Minna Kuusisto gibi dünyaca ünlü analistlerin bulunduğu ekibin hazırladığı 31 Mayıs 2022 tarihli “Türkiye ve Türk lirası için ‘kusursuz fırtına’ an meselesi” başlıklı raporda, TL ile ilgili değerlendirme yapıldı. Söz konusu değerlendirmeye göre TL'yi destekleyen politikaların son aylarda etkisini kaybettiği ve bu nedenle TL'de risklerin daha da aşağı yönlü olduğu ve kurun daha da yükselmesinin beklendiğine yer verildi. 

Söz konusu raporda, KKM'den sonra TL'nin değer kaybetmeye devam etmesi nedeniyle Türkiye ekonomisinin mali bir bunalımla karşı karşıya kalabileceğine yer verildi.

KKM'DE YENİ TUR VADESİ HAZİRAN'DA DOLUYOR

Rapora baktığımızdaü, “KKM’nin bir sonraki turunun vadesi Haziran'da dolacak ve Türk lirasının son dönemde değer kaybetmesine ve nominal getirilerin yüzde 14 seviyesindeki politika faizinin üzerinde olmasına karşın muhtemelen yatırımcılar çift haneli negatif reel getiriler nedeniyle hayal kırıklığına uğrayacak” denildi.

Şirketlerin yüksek dış borcunun küresel finansal koşulların sıkılaştığı ortamda ilave zorluklara neden olduğuna da dikkatler çekildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç