Dev Finans Kuruluşu, ABD'de Resesyon Tarihini Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dev Finans Kuruluşu, ABD'de Resesyon Tarihini Verdi

Son dakika haberi: JPMorgan'dan yapılan son dakika açıklamasında Amerika'nın önümüzdeki 6 ile 9 ay içinde resesyona gireceğine yer verildi.

Ekonomi 11 Ekim 2022 10:29 0
Dev Finans Kuruluşu, ABD'de Resesyon Tarihini Verdi

Son dakika : ABD 'nin ne zaman resesyona gireceğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nden son dakika haberi geldi. ABD merkezli dev finans kuruluşu JPMorgan Chase & Co.'nun CEO'su Jamie Dimon bir son dakika açıklamasında bulundu. Dimon yaptığı açıklamada, ABD ve küresel ekonomilerin gelecek yıl büyük olasılıkla resesyona gireceğini, bunun etkilerinin tüm dünyada ciddi oranda görüleceğini söyledi.

Amerika'daki en byük banka ve finans kuruluşlarından biri olan JPMorgan'ın Ceo'su Dimon, Amerika ekonomisinin aslında hala iyi durumda olduğunu, 2008 mali krizine kıyasla tüketicilerin muhtemelen daha iyi durumda olacağını söyledi. 

Londra'da önceki gün düzenlenen JPM Techstars konferansına katılan ve buradak ürsüye çıkan Dimon, dikkat çeken ifadeler kullandı. Dimon açıklamasında, “Ama gelecekteki şeyler hakkında konuşmadan ekonomi hakkında konuşamazsınız- ve bu ciddi bir şey” noktasına dikkatleri .çekti.

RESESYON TARİHİ

Göstergelerde alarm zilleri çalanlar olduğunu, enflasyonun kontrol den çıktığını ve faiz oranlarının beklentilerin üzerinde arttırılmasını niceliksel sıkılaştırmanın bilinmeyen etkileri ve Rusya Ukrayna savaşlarına dikkatleri çekerek, "Bunlar, ABD'yi ve dünyayı iteceğini düşündüğüm çok, çok ciddi şeyler - demek istediğim, Avrupa zaten resesyonda - ve muhtemelen ABD'yi altı ila dokuz ay sonra bir tür resesyona sokacaklar” ifadelerini kullandı.

RESESYON NEDİR?

Resesyon ekonomide durgunluğu ifade eder. Düşük büyüme, işsizlik ve piyasada hareketliliğin durması anlamına gelir.

ABD'DE ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Amerika'da Eylül ayı enflasyon rakamları 13 Ekim 'de açıklanacak. Enfalsyon açıklandığında finans7.com'da olacak. Haberdar olmak için finans7'yi takipte kalıp mobil uygulamamızı indirin.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç