Dev Bankadan Coin Tahmini: Bitcoin'in Asıl Değerini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dev Bankadan Coin Tahmini: Bitcoin'in Asıl Değerini Açıkladı

Son dakika haberi: JP Morgan tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Bitcoin'in aslında olması gereken rakama yer verildi.

Kripto Paralar 25 Mayıs 2022 23:32 0
Dev Bankadan Coin Tahmini: Bitcoin'in Asıl Değerini Açıkladı

Dünyanın en büyük bankaları arasında bulunan JP Morgan adlı yatırım bankası, kripto paralarla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada kripto para pazarlarında fırsatlar gördüklerine yer verildi ve Bitcoin'in adil fiyatının mevcut seviyesinden yüzde 28 daha yüksek olduğunu bildirdi.

2022 yılında yatırımcılarına ciddi miktarda para kaybettiren kripto paralarla ilgi gittikçe azalmaya başladı. Son dönemlerde gündemden düşen kripto paralarla ilgili yapılan açıklamada asıl seviyeler yatırımcılara duyuruldu.

BİTCOİN YARI YARIYA DÜŞTÜ

Kasım 2011'de 67 bin 500 dolar seviyesine kadar çıkarak tarihin en yüksek seviyesini gören Bitcoin, daha sonra hızlı şekilde düşüşe geçmiş ve 6 ay içinde yarıdan fazla değer kaybetti. Son verilere göre 1 Bitcoin şu sıralar 29 bin 636 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bu rakam, 6 ay öncesinin yüzde 57 altı oluyor. İşte Bitcoin'de bu süreçte yaşanan düşüşün grafiği:

İkinci büyük kripto para birimi Ethereum ise şu sıralar bin 051 dolar seviyesinde seyrediyor.

Bu süreçte yaşanan büyük kayıplar sonrası birçok kişi kripto para piyasasına tövbe ederken bir çok kişi, aralarda yaşanan yükselişlerden ciddi miktarda para kazandıklarını söylüyor. 

JP Morgan ise bir son dakika açıklaması yaptı ve Bitcoin ile diğer kripto paralar için yukarı yönlü tahminini koruduğunu ifade etti ve bu varlıkların tercih edilen bir alternatif yatırım halinde sınıflandırıldığına yer verildi.

GAYRİMENKULÜ GERİDE BIRAKTI

Kripto paralarla ilgili yayımlanan raporda görüşlerine yer verilen bankanın ekonomistleri, kripto paraların tercih edilen alternatif varlıklardan biri olarak gayrimenkul alımı geride bıraktığına yer verildi.

BİTCOİN ASLINDA NE KADAR?

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin için adil fiyatın 38 bin dolar olduğunu söyleyen uzman ekonomistler, “İleriye dönük olarak bitcoin ve kripto pazarları için daha genel olarak yukarı yönlü tahminlerimizi koruyoruz” diyerek yükseliş yaşanacağı tahmininde bulundu. 

BİTCOİN, ALTERNATİF YATIRIM ARACI SINIFINDA YER ALDI

Nikolaos Panigirtzoglou'nun başkanlığında toplanan ve kripto paralarla ilgili raporu kaleme alan ekip, hazırladıkları notta Bitcoin için ‘alternatif yatırım aracı’ sınıfı ifadeleri kullanıldı.

Not: Haberde yer alan bilgiler ifnans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç