Deutsche Bank TL değerlenecek dedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deutsche Bank TL değerlenecek dedi

Deutsche Bank tarafından yapılan son dakika açıklamasında TL'nin yeniden değerleneceğine yer verildi.

Ekonomi 22 Mart 2024 0
Deutsche Bank TL değerlenecek dedi

Deutsche Bank yeniden TL dedi.

Deutsche Bank tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Dün alınan faiz kararından sonra Deutsche Bank, yaptığı değerlendirmede yeniden TL dediğini duyurdu.

Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin aksine aldığı faiz artırım kararı, olumlu raporlar gelmesine yol açmaya başladı.

Bankadan Oliver Harvey ile birlikte Christian Wietoska ve Yiğit Onay bir değerlendirme raporu yayınladı. 21 Mart tarihli yayınlanan rapora baktığımızda TL'de uzun pozisyona yeniden güven duyulduğuna yer verildi.

Bundan 10 gün önce Merkez Bankası rezervlerinde yaşanan baskı nedeniyle, yaklaşan seçimler ve enflasyonda yükseliş ortamında uzun vadeli TL carry trade pozisyonlarında kar alımı yaptığı, ancak Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artırımının ardından uzun pozisyonda yeniden girme konusunda artan bir güven olduğunun altı çizildi.

Son faiz artırımının rezervlerin üzerindekileri baskıları gevşeteceğini bildiren banka, Türkiye'nin dezenflasyon hedeflerinin gittikçe daha da gerçekçi göründüğüne yer verildi.

Söz konusu rapora baktığımızda cari dengenin daha iyi bir görünümde olduğuna da yer verildi.

Deutsche Bank, uzun vadeli Türk Lirası pozisyonlarına yeniden girmek için daha güvenli olduğunun altını çizse de seçimlerden sonra politik ekonomi yönünde risklerle ilgili de teyakkuzda kalındığına dikkatler çekildi.

YÜZDE 10 DEĞERLENECEK

TL'de yine iyimser tarafa geçen banka, gelecek aylarda toplam getiride önemli bir performans olabileceğini, içsel getirinin yüzde 10'a kadar çıkabileceğini bildirdi.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç