Deutsche Bank Resesyon Kesin Dedi ve Enflasyon Beklentisini Düşürdü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deutsche Bank Resesyon Kesin Dedi ve Enflasyon Beklentisini Düşürdü

Deutsche Bank tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada resesyon uyarısı yapıldı ve enflasyon tahmini düşürüldü.

Dünya 21 Eylül 2022 17:20 0
Deutsche Bank Resesyon Kesin Dedi ve Enflasyon Beklentisini Düşürdü

Deutsche Bank bir son dakika açıklaması yaptı ve derin resesyon uyarısı yaptı.-

Deutsche Bank ekonomistleri tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada doğalgaz tedariğinin durdurulması sonra Euro bölgesinde derin bir resesyon olacağı bildirildi. 

Avrupa'ya Rusya üzerinden Kuzey Akım 1 yoluyla gelen gaz tedariği geçtiğimiz günlerde durduruldu. Gaz tedariğinin durdurulmasından sonlandırılmasından sonra Deutsche Bank bir son dakika açıklaması yapıldı. Banka ekonomistleri müşterileri ile söz konusu durum için paylaştığı notta Euro Bölgesi ekonomisinin gelecek sene yüzde 2,2  seviyesinde küçüleceği bildirilirken bir öncekji tahminin yüzde 0.3 olduğu bildirildi.

Enerjide Almanya'nın en az etkileneceği bildirildi. Bu en az etkilenme ile bile Almanya ekonomisinin yüzde 4 seviyesinde daralacağı bildirildi.

Tedarik zincirinde sıkıntıların devam ettiği, sıkı istihdam piyasası ve zayıflayan Euro'nun ekonomide kötüleşmeyi dengelemesiyle 0222 yılı için yüzde 8.2 seviyesinde olan enflasyon tahmini ise 6.2 seviyesine düşürüldü.

Deutsche Bank tarafından yapılan açıklamanın devamında Avrupa Merkez Bankası'nın 2023 yılı ilk çeyreğinin sonunda mevduat faizinin ise yüzde 2.5 seviyesine yükseltileceğine yer verildi.

RESESYON NEDİR?

Resesyon kelime anlamı şu şekilde: "Resesyon, makroekonomide geleneksel olarak reel gayri safi yurt içi hasılanın iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya negatif büyüme göstermesi durumudur. Ekonomide durgunluk olarak da adlandırılabilir."

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç