Deutsche Bank Dolar TL tahminini açıkladdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deutsche Bank Dolar TL tahminini açıkladdı

Son dakika haberi: Deutsche Bank'tan 2024 dolar TL tahmini geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Döviz 21 Ara 2023 0
Deutsche Bank Dolar TL tahminini açıkladdı

Deutsche Bank'tan dolar TL tahmini.

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Direktörü Christian Wietoska bir açıklamada bulundu. Wietoska yaptığı açıklamada bankanın Türkiye ile ilgili enflasyon, faiz ve dolar beklentilerine değindi.

BloombergHT'den Ceren Dilekçi Köseoğlu'nun sorularını yanıtlayan Wietoska, Eylül yaından bu yana TL'de pozitif bir yaklaşıma sahip olduklarını söyledi. Hazırlanan raporda TL'ye ilişkin 12 aylık beklentilerin çok daha yapıcı bir durumda olduğuna yer verildi.

Seçim sonrası para politikasında alınan önlemlerin TL'yi desteklediğini söyleyerek açıklamasına başlayan Wietoska, "Ekonomide yeniden dengelenmeyle birlikte piyasaya nakit girişlerinin hızlandığını görüyoruz. Türk tahvil piyasasına uzun süredir bu kadar yüksek giriş yaşanmamıştı. Sermaye tarafındaki girişlerin istikrar kazanması daha iyi bir süreci beraberinde getirebilir" değerlendirmesinde bulundu.

DOLAR TL TAHMİNİ

Döviz kurunda nominal bazda yükselişin sürmesini beklediklerini söyleyeren açıklamasını sürdüren Wietoska, döviz kurunun özellikle seçimlere doğru reel bazda çok iyi performans göstereceğine inandıklarını söyledi.

Açıklamada 2024 yılı sonunda dolar TL hedefinin 36 olduğuna yer verildi. Nominal anlamda değer kaybının çok klademeli olacağına inandığını söyleyen banka, uzun vadeli tahvillerde rallinin son dönemde hızlandığını söyleyen Wietoska, 2024 yıl sonunda 10 yıl vadeli tahvillerde yüzde 25 getiri beklediklerini söyledi.

FAİZ BEKLENTİSİ

Bugün Merkez Bankası'ndan 250 baz puan faiz artırımı beklediklerini söyleyen Wietoska, enflasyonun Mayıs 2024'te yüzde 70 ile tepe yapmasını, daha sonra yaz aylarında sert şekilde aşağı gelmesini beklediklerini söyledi.

FAİZ İNDİRİMİ NE ZAMAN?

Merkez'in faiz indirimi hakkında da şu değerlendirmeler geldi: "Bu düşüş TCMB'ye 2024'te faiz indirimleri için alan verecek. TCMB'nin 4.çeyreğin başı itibariyle faiz indirimlerine başlayabileceğini öngörüyoruz. Son dönemde FED ile AMB'den faiz indirimi beklentileri öne cekildi. Bunun Türkiye'de de olabileceğini düşünüyorum.TCMB, yaz sonrası faiz indirimine başlayabilir. Faiz indirimi çok erken başlarsa portföy akışları ve TL üzerinde baskıya neden olabilir. Eğer enflasyon yüzde 50'ye gerilerse TCMB, faiz indiriminin hızını tartışmaya baslayabilir.Temel senaryomuz, faiz indirimlerinin 2024'ün son çeyreği itibariyle başlayacağı yönünde ama yaz sonunda faiz indirimlerine başlanması ihtimalini de göz ardı etmiyoruz"

Finans7.com | Ankara *Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç