Derya Yanık Açıkladı: Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı 2431 personel alımında 1000 kişi deprem bölgesine
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Derya Yanık Açıkladı: Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı 2431 personel alımında 1000 kişi deprem bölgesine

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında ASDEP personeli ve destek personeli alımına değindi.

İş İlanları 25 Nisan 2023 22:08 7
Derya Yanık Açıkladı: Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı 2431 personel alımında 1000 kişi deprem bölgesine

Aile Bakanı Derya Yanık'tan 2431 personel alımı açıklaması.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında personel alımına değindi. Bakan Yanık, 1000 personel alımının deprem bölgesine alınacağını söyledi.

TRT Haber ekranlarına konuk olan Bakan Yanık, sosyal desteklere değinerek, "ASDEP personel sayısını oldukça arttırdık. Ulusal hane programını hem ASDEP personeli, hem SYDV personellerimizle yaptık. Artık dar gelirli aileleri biz tespit ederek hangi sosyal yardımdan faydalanacağını bildiriyoruz. Vatandaş bir yardım alırken onu mahcubiyet altında almamalı. Yaşlılarımıza sosyal yardım ihtiyaçlısı olduğu belirlenen yaşlılara evde bakım desteği sağlıyoruz. Aileden biri varsa, ya da aileden biri olmak zorunda değil o vatandaşa bakım desteği vereceğini söyleyen bir kişi varsa biz size nakdi destek sağlayalım diyoruz. 2 o yaşlımıza yaşlılık maaşı veriyoruz. Kendi ihtiyaçları için, başka kimseye ihtiyacı olmaması için destek veriyoruz. Bu vatandaşlarımızı biz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak düzenli şekilde takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

PERSONEL ALIMI

Bakan Yanık personel alımına ilişkin son bilgileri şu şekilde paylaştı:

"Şimdi 2431 personel alımı duyurusu yaptık. 1000 personel yeni 1 ay kadar önce sayın Cumhurbaşkanının tenzipleri ile ilana çıktık. Bunun deprem bölgesinde istihdam etmek üzere daha çok bakım ve destek personeli için çıkardık. 1431 personel ise geçen yıllarda alımlardan boşalan kadrolarda onları da birlikte değerlendirdik. Niye sosyolog yok diyorlar? Çünkü 1000 kadroyu bakım kuruluşlarında, deprem sonrası ihtiyacı karşılamak üzere değerlendirdik. Diğerleri de önceki alımlardan boş kalan kadrolar oldu.

Kalan boşlukları şu anda dolduruyoruz. Bu 2431 personel arasında ASDEP personeli, sosyal çalışmacı ve daha birçok kadroya alım var.Ben buradan bu anlamlda, bu meslek gruplarında çalışacak adayların başvuru yapmalarını söylüyorum. KPSS ile alım yapacağız"

İlan başvurusu 28 Nisan'da başlayacak. Başvuru başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Lütfen Allah aşkına beden işçisinide işkur dan bütün işçiye kadro istiyoruz hepsi depremde herseyini kaybetti sadece kömülmediler yoksa herkes öldü
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Alım az oldu daha fazla bekliyorduk kos koca bakanlık 2500 alım az bir üniversite 1000 kisi alım yapıyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Engelliler atama bekliyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Engelliler atama bekliyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Lisans iibf unutuldu her zaman ki gibi lanet olsun size 2000 kişi alıp birde övünüyorsunuz ebucahil sürüsü