Depremzedelerin kredi ve kredi kartı borcu silinecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremzedelerin kredi ve kredi kartı borcu silinecek mi?

Depremzedelerin kredi borçları silinecek mi? Kredi kartı borçları ne olacak? Borçlar kaç ay ertelendi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Kredi 24 Şubat 2023 19:58 3
Depremzedelerin kredi ve kredi kartı borcu silinecek mi?

Depremzedelerin kredi borçları silinecek mi?

Depremzede vatandaşlar kredi borçları ile ilgili araştırmalara başladı. Depremden sonra zor günler geçiren, evlerini kaybeden, işlerini kaybeden vatandaşlar, bankalara olan kredi borçlarının silinip silinmeyeceğini araştırmaya bgaşladı. 

SİLİNECEK Mİ?

Haberi çok uzatmadan cevap verelim. Maalesef depremzedelerin kredi borçları silinmiyor. Depremde vefat eden vatandaşların kredi borçları silindi. Ancak sağ kalan depremzedeler için herhangi bir silinme olmadı. Kamu bankaları yaptıkları son açıklamada kredi borçlarının 6 ay faizsiz ertelendiğine yer verildi. Özel bankalardan bazıları da kredi borçlarını faizsiz erteledi. Söz konusu erteleme için herhangi bir başvuru alınmayacağı, borçların, belirtilen tarihler kadar erteleneceği bildirildi.

Sizce borçlar ertelenmeli mi silinmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kredi açıklaması gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

KAMU BANKALARI 6 AY ERTELEDİ

KAmu bankaları yaptıkları açıklamada borçları 6 ay erteledi. Bazı özel bankalar ise borçları sadece 1 ay erteledi.

ZATEN SİLİNECEK BORÇLAR SİLİNDİ

Bankalar yaptıkları açıklamada depremde vefat eden vatandaşların kredi borçlarının silindiğine yer verildi. Bu açıklama iyi karşılandı. Ancak zaten kredi çekilirken banka hayat sigortası yapıyor. Hayat sigortasında ise kredi çeken vatandaşın vefat etmesi durumunda kalan borcun sigorta şirketi tarafından ödenmesini sağlar. Yani zaten silinecek kredi borcu silinmiş oldu.

Depremzedeler, kredi borçlarına af gelmesini istiyor. Ancak bu konuda bir açıklama henüz gelmedi. Açıklama gelince finans7.com'da olacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 9 Ay Önce
bence silinmeli çünkü çok büyük maddi ve manevi kayıp var silinirse millet dahaçabuk toparlanır
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Depremzedelerin būtūn banka borçlari çok çabuk SILINMELI maddi destege ihtiyac var borc erteleme maddi destek değildir
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Vatandaşa Yardım yapılması için ya canından ya malından olması şartı hiç adaletli yakışık ve insanı bir durum değil..Bizler depremzede olarak ağır günler geçiriyoruz..mesela ben bir kiracıyım oturduğum 15 katlı katlı binanın sırf kendilerince kolonları sağlammış diye hasarsız rapor verdiler..oysa duvarlar boy boy çatlak.kaldiki depremin yarattığı o psikoloji o korku benim gibi nicelerini sokakta yatırıyor ki hali hazırda beklenen bir deprem daha varken..benim kızım o eve bir daha asla girmem diyor..o deprem anını devamlı yaşayıp devamlı hıçkırıklara boguluyor bu bir yıkıntı bu enkaz altında kalma değilmi. Kizim devsmli burdan taşınalım diyor..ama ben evimiz başımıza yikilmadigi için ne taşınabilir ne de yardim alabiliriz kızım diyorum.. yok yani durumum yok.Bu evde de hayirsever birinin vesilesiyle oturuyordum.Ben günlük yevmiye ile bulasikcilik yaparak ayakta kalmaya çalışan bir kadınım bir anneyim ve depremden beri ne iş ne güç ne cebimde bes para..Ve daha beraberinde gelen bir çok maddi manevi mağduriyet.Tum bunları nezaman nasıl yoluna koyup tekrar nasıl bir düzen oturtacağız .hangi sıfırdan başlayacağız...sizlere bu satırları bir caminin avlusundan yazıyorum.niye çorba battaniye dağıtılan bir çadırdan değil de bir cami avlusundan...Evimiz başımıza yikilmadigi için çadırda alamadık..Ne mutlu bizlere şuan camide bol bol Allaha dua ediyoruz..Allahım bizi senden başka kimseye muhtaç etme diye..Ne devlete ne de bankalara...