Depremzedelere Psikolojik destek başvurusu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremzedelere Psikolojik destek başvurusu

Son dakika haberi: Depremzedelere psikososyal yardım başvurusu hakkında açıklama geldi. Açıklama detayları yazımızda.

Yaşam 18 Şubat 2023 11:54 0
Depremzedelere Psikolojik destek başvurusu

Depremzedelere psikososyal yardım başvuru açıklaması geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında deprem bölgesinde psikolojisi kötü etkilenen vatandaşlara psikolojik destek sağlanacağını söyledi ve başvuruların başladığına yer verildi. Bakan Yanık açıklamasında, “Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetleri Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülüyor. Bu kapsamda depremden etkilenen illerimizde şu ana kadar 3.234 personelimizle 256.605 vatandaşımıza psikososyal destek sağladık" ifadelerini kullandı.

Aile Bakanlığının afet ce acil durumlarda vatandşalara psikososyal destek hizmetleri sunma konusunda ana çözüm ortaklarından olduğunu söyleyen Bakan Yanık, “Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetleri Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülüyor. Çalışmalarımızı TAMP’ta yer alan destek çözüm ortağı paydaş kurum ve kuruluşları koordine ederek iş birliği içinde sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı ve vatandaşlara şimdiye kadar bu desteğin sağlandığını söyledi.

Bakanlık uzmanları tarafından verilen söz konusu hizmet ile ilgili açıklamasında Bakan Yanık, “Depremden etkilenen illerimizde şu ana kadar 3.234 personelimizle 256.605 vatandaşımıza psikososyal destek sağladık. Psikososyal destek ekiplerimiz afetin başladığı andan itibaren vatandaşlarımızın yaşadıkları travmanın etkilerini en aza indirmek için sahada çalışmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Bakan Yanık başvuruların SYDV'lere yapıldığını söyledi. Başvurular buralara yapılacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç