Depremzedelere faizsiz ve 24 ay geri ödemesiz kredi paketi: Kredi başvurusu nasıl yapılır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremzedelere faizsiz ve 24 ay geri ödemesiz kredi paketi: Kredi başvurusu nasıl yapılır?

Depremzedelere yönelik yeni bir kredi paketi açıklandı. Bakan Kacır, 36 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi verileceğini söyledi.

Kredi 20 Ara 2023 0
Depremzedelere faizsiz ve 24 ay geri ödemesiz kredi paketi: Kredi başvurusu nasıl yapılır?

Bakan Kacır açıkladı: Deprem bölgesine 2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Kacır sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada KOSGEB ile Japonya'nın anlaştığını ve deprem bölgesine 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz şekilde kredi verileceğini söyledi. Peki faizsiz kredi başvurusu ne zaman başlayacak? Kredi başvuru şartları nelerdir? İşte gelen son dakika açıklaması.

X adresi üzerinden açıklama yapan Kacır, şu ifadeleri kullandı:

"KOSGEB ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz "Mikro, Küçük ve Orta büyüklükteki İşletmelerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi" ile deprem bölgelerimizdeki KOBİ’lerimize;

36 ay vadeli
İlk 24 ayı ödemesiz
Kalan 12 ay için FAİZSİZ 3 eşit taksit imkanıyla
Toplamda 4 Milyar TL (20 Milyar Japon Yeni) yeni finansman imkanı sunuyoruz.

Kasım ayında Dünya Bankası iş birliğiyle başlattığımız programda bugüne dek deprem bölgesindeki 39 bin 680 KOBİ’mize toplam 12,8 Milyar TL destek verdik.

Söz verdiğimiz gibi depremden zarar gören işletmelerimizin yanında olmaya ve bölge ekonomisini yeniden ayağa kaldıracak adımlar atmaya devam ediyoruz"

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Bakan Kacır başvuruların kısa sürede başlayacağını söyledi. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç