Depremzedelere bedava ya da çok ucuza kiralık ev
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremzedelere bedava ya da çok ucuza kiralık ev

Depremzedelere ücretsiz ya da oldukça uygun fiyatlara kiralık kampanyası başladı. İşte başvuru bilgileri.

Emlak 18 Şubat 2023 21:42 1
Depremzedelere bedava ya da çok ucuza kiralık ev

Depremzedelere uygun fiyata ya da ücretsiz kiralık ev kampanyası başladı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve Evim Yuvan Olsun kampanyasının başlatıldığı, söz konusu kampanya ile ev , mülk sahiplerinin evlerini depremzedelere bedelsiz ya da uygun fiyatlarla kiraya vereceklerini bildirdi.

Sahada devam eden çalışmalarla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “ 76 bin 97 emniyet personelimiz, 64 bin 728 jandarmamız 41 bin 149 TSK’dan olmak üzere toplam 181 bin 423 güvenlik görevlimiz karada görev yapmakta. Sahil güvenlik ve yerel kuvvetlerimiz de ayrıca hizmette. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

YÜZDE 49'U İÇİNDE OTURULABİLİR

Bölgede devam eden çalışmalara da değinen Fuat Oktay, enkazların hemen hemen hepsine ulaştıklarını söyledi ve dikkatli şekilde enkaz kaldırmaya başlayacaklarını söyledi. İlk gün hava şartları nedeniyle helikopterin kalkamadığını söyleyen Oktay, ilk gündne bu yana bölgede olduklarını ve bölgede barınma taleplerinin karşılandığını, çadır ve konteyner kentlerin kurulmaya devam edildiğini söyledi.

EVİM YUVAN OLSUN

Vatandaşların kendi yuvalarına yerleşmesini istediğini söyleyen Oktay, Evim Yuvan Olsun adlı kampanyanın başlatıldığını söyledi. Oktay açıklamasında hayırseverlerin bu kampanya kapsamında vatandaşlara evlerini bedavaya ya da uygun fiyatlara kiralayacağını söyledi.

Söz konusu evleirn issteme kaydolduğunu ve kaymakamlıklar aracılığı ile belirli bir süreliğine depremzede ailelere kiralanacağını söyleyen Oktay, deprem sonrası kiralık ev fiyatlarının ciddi şekilde yükselmesine tepki gösterdi ve “Bu, afet üzerinden fırsatçılıktır. Bunun hesabını sorarız, soracağız da" dedi.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Oktay'ın açıklamasına göre bu kampanyaya başvurular Kaymakamlıklar üzerinden yapılacak.

Bu kampanyanın yanı sıra bazı vatandaşlar, emlak ilan sayfalarından yayınladıkları ilanlar ile depremzedelere ücretsiz ev vereceğini bildirdi. İşte o ilanlardan bazıları:

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Ankara Sincan da ev fiyatları yuksektiler Hatay Antakya dan geldim Sincan daire bulamıyorum 6 bin TL başlıyor verecek durumum da yok ne yapacağımızı bilmiyoruz 3 çocuk 1 biri bebek toplam 5 kişi ..Allah yardımcımiz olsun.