Depremzedelere 30 bin TL verilecek: Kira yardımı, 10 bin TL aile destek yardımı 15 bin TL taşınma desteği başvuru formu e devlet nasıl yapılır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremzedelere 30 bin TL verilecek: Kira yardımı, 10 bin TL aile destek yardımı 15 bin TL taşınma desteği başvuru formu e devlet nasıl yapılır?

Son dakika haberi: Depremzedelere 30 bin TL'ye kadar yardım yapılacağı açıklandı. Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Son Dakika 10 Şubat 2023 20:15 9
Depremzedelere 30 bin TL verilecek: Kira yardımı, 10 bin TL aile destek yardımı 15 bin TL taşınma desteği başvuru formu e devlet nasıl yapılır?

Depremzedelere 30 bin TL yardım.

Depremzedelere birçok başlık altında çok sayıda yardım yapılıyor. Devlet tarafından yapılan resmi yardımlara baktığımzıda en az 27-30 bin lira yardım yapıldığı görülüyor. Kira yardımı, aile destek yardımı, ev taşıma yardımı gibi başlıklar altında devlet tarafından yapılacak yardımların başvuruları kısa sürede başlayacak.

ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı depremden sonra afet yerlerini gezerken yaptığı açıklamada depremzedelere yardım yapılacağını söyledi.İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada her aileye 10 bin TL'lik yardımın ilk etapta verileceğini söyledi ve "Ve bizler şu anda bütün imkânlarımızı seferber etmiş vaziyetteyiz. Ve inşallah şu an itibariyle bazı hazırlıkları yapıp hasar tespitleriyle birlikte de ailelere belli desteğimizi inşallah vereceğiz. Şu an itibariyle Hazine Maliye’den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. İnşallah bu bütçeyle beraber hasar tespitleriyle her ailemize inşallah onları bu süreçte rahatlatacak bir rakamı ki bunu inşallah 10 bin olarak şu anda planladık, 10 biner lira inşallah bu ailelere bizler şu anda Hükümet olarak ulaştıracağız. Ve onların bu geçiş döneminde sıkıntılarını giderelim istiyoruz" ifadelerini kullandı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada ev sahibi ve kiracılara yapılacak kira yardımına değinerek, "1 yıl içerisinde bu yıkılan binaları yeniden elimizdeki tip projelerle inşa edecek ve sahiplerine teslim edeceğiz. Çadırlarda kalmayan, kalmak istemeyen vatandaşlarımızı da kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlayacağız. İster Adıyaman'da gidilebilecek konutlar varsa oralarda kira olarak veya farklı illerde geçmek suretiyle 1 yıl itibariyle buralarda benim vatandaşlarım kalabilecek, bu arada biz buradaki konutları inşa edeceğiz" dedi ve kiracılara 2 bin , ev sahiplerine 5 bin lira kira yardımı verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada bölgeden taşınacaklara yapılacak yardımlara değindi ve "Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15 bin TL vermeyi planlıyoruz" dedi.

BAŞVURU

Toplamda en az 27 bin TL'lik yardıma başvurular kısa sürede başlayacak. Başvuru ekranı açılınca haberdar olmak için TIKLA İNDİR

AHBAP KIZILAY YARDIMI

Ahbap yardımı  "https://ahbap.org/giris?returnUrl=%2Fyardim" adresinden yapılıyor. Kızılay yardım başvurusu ise "https://www.kizilay.org.tr/iletisim" adresi üzerinden yapılıyor.

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 20 Ay Önce
Antenin İslahiye ilçesinde oturuyordum depremden dolayı şehir dışına çıktım hayatım boyunca hiç bu kadar duygulanmamistim ilk birkaç gün cadirda kaldığımız sırada hicbisey yok tabi bi Kuru ekmek arıyor insan o sırada Türkiye'nin heryerinde dört bi yanından tırlar geldiğini gördüm her ilden her ilçeden o an oturup ağladım.
Ziyaretçi 20 Ay Önce
Allah razı olsun ben Hatay Dörtyol'da çok tır geldi ama yamaladilar çok Allah razı olsun bugün bana ısıtıcı geldi kendi imkanlarımla çadır kurduk yardım var ama insan kendi tek düşünüyor ve muhtarlar işini yapmiyor bı gezin ya bakın mağdurlara oy zamanı geziyon vicdansız sağ kaldın işini düzgün yap ölebilir din sende şükür et işini düzgün yap ya
Ziyaretçi 20 Ay Önce
Depremzedeyim malatyada köye geldik hic bir yardım ulaşmadi muhtarlar bile ayırım yapıyor komşularin bazılarına verdi yardımı bazıları biz dahil alamadık 10 kişiydik 3ü çocuk 2 torunumu ve kızımı ildışına zor yer bulduk bugün gönderdik yinede yardım severlerden Allah razı olsun tırları görüyoruz çünkü suriyeliler iyi faydalandı
Ziyaretçi 20 Ay Önce
Bir kerede devletimiz den memlun olun siz nankör olduğunuz sürece daha çok sınanacaz rabbim Cumhurbaşkanı mızı başımız dan eksik etmesin
Ziyaretçi 20 Ay Önce
30 bin yardim diyo bi çadır adam akılı gönderin bize para lazim deyil