Depremzedelerden personel alımları yapılmalı: İşte başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremzedelerden personel alımları yapılmalı: İşte başvuru

İşçi alımlarında depremzedelere öncelik verilmesi gerekiyor. Konu ile ilgili Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci'den açıklama geldi.

İş İlanları 25 Şubat 2023 16:35 0
Depremzedelerden personel alımları yapılmalı: İşte başvuru

İşe alımlarda depremzedelere öncelik verilmeli.

Deprem nedeniyle sıkıntılı günler geçiren vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi. İşverenlere gelen çağrıda depremzede olan ve zor günler geçiren vatandaşlara öncelik verilmesi çağrısında bulunulduğu bildirildi.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci konu ile ilgili yapıtğı açıklamada depremzedelerin zor günler geçirdiğini, yeni bir başlangıç yapmak istediğini, bunun ise istihdamdan geçtiğini söyledi. Değirmenci yaptğı açıklamada, "Onların bu yolculuğunda, bizler de elimizden gelen gayreti ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda 45 bin üyemize iş kapısı olan Türkiye'nin birçok bölgesindeki iş yerlerinin işverenlerine bir çağrıda bulunarak, işe alımlarda depremzede vatandaşlarımıza öncelik verilmesi noktasında hassasiyet gösterilmesini istiyoruz. Bizim bu çağrımızın işverenler tarafından memnuniyetle karşılandığına ve bu doğrultuda hareket edileceğine yürekten inanıyorum. Binlerce depremzede vatandaşımızın gittikleri illerde iş aradıklarını biliyoruz. Bu konuda bizlere de yoğun talep geliyor. Bu nedenle alın teriyle kazanıp, kendisi ve ailesi için yeniden bir hayat kurmak isteyen depremzede emekçiler için çalışma hayatında bir seferberlik başlatılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Söz konusu sürecin yaraların sarılması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Değirmenci yaptığı açıklamada bu çağrıyı kendi iş kollarındaki işverenlere yapsalar da diğer tüm iş sahalarından aynı beklentide olduklarını kaydetti.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Kariyer sayfaları üzerinden yayınlanan duyurularda istihdam seferberliğini başladığına yer verildi. "https://www.kariyer.net/is-ilanlari?kw=deprem" adresi üzerinden yayınlanan açıklamada başvuruların başladığına yer verildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç