Depremzede esnaflara faizsiz kredi sonuçları açıklandı: Ödemeler başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremzede esnaflara faizsiz kredi sonuçları açıklandı: Ödemeler başladı

Depremzede esnaflara faizsiz kredi için son dakika açıklaması geldi. Ödemeler hesaplara yatırılmaya başlandı.

Kredi 19 Kasım 2023 0
Depremzede esnaflara faizsiz kredi sonuçları açıklandı: Ödemeler başladı

Depremzede esnaflara faizsiz kredi ödemeleri başladı.

Depremzede KOBİ'lere faizsiz kredi ödemeleri başladı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı'ndan geldi.

6 Şubat'ta meydana gelen ve Asrın Felaketi olarak adlandırılan deprem felaketinden sonra bölgeye destekler her geçen gün artmaya devam ederken son destek açıklaması depremzede esnaflar için gelmişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bir son dakika açıklamasında bulundu ve deprem bölgesi için açıklanan faizsiz kredi ödemelerinin başladığını söyledi.

11 ilde 2 bin 800 işletmeye ilk ödemelerin yapıldığını, hesaplara 925 milyon liralık finansman desteğinin yatırıldığını söyleyen Bakan Kacır, "Bununla birlikte bölgede bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerimizi kapsayacak çalışmalar da yaptık. 31 Ekim'de Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu, Dünya Bankası ve KOSGEB işbirliğiyle yürüttüğümüz Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi kapsamında başvurusu onaylanan işletmelerimize ödemeleri yapmaya başladık. İşletmelerimizin hesaplarına destek tutarları yatırılmaya başlandı. 11 ilimizden başvurusu onaylanan 2 bin 800 işletmeye 925 milyon liralık finansmanı aktarmış olduk" dedi.

DEPREMZEDELERE YENİ DESTEKLER GELİYOR

Programa yoğun başvuru olduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren Kacır, 50 bin başvuru olduğunu söyleyerek, "Şu an başvuran işletme sayımız 50 bine erişti. 450 milyon doların tamamını bölge işletmelerine aktaracağız. Bütçenin tamamı bitinceye kadar programa başvuruları almaya devam edeceğiz. Deprem bölgesinde canlanma sağlayacak bu desteğe yeni fonlar eklemek için çalışmalarımız da ayrıca devam ediyor" dedi.

36 ay süre ile verilecek söz konusu kredi 2 yıl geri ödemesiz olacak. Sonraki 12 ayda ise ödemeler 3 taksitle yapılacak. İşletme başına 200 ile 750 bin lira araısnda finansman sağlanacak.

SONUCU NASIL ÖĞRENİRİM?

Söz konusu kredi başvurunuzun sonucunu KOSGEB'ten öğrenebilirsiniz. Başvuru yaptığınız birim ile iletişime geçerek sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Henüz tüm sonuçlar açıklanmadı. Kademeli şekilde tüm başvurular sonuçlanacak.

Sizin faizsiz kredi başvuru sonucunuz açıklandı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yaşadığınız ili ve kredinizin yatıp yatmadığını yazarak diğer vatandaşlarla bu konuda bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç