Depremden sonra köy evlerinin nasıl olacağı belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremden sonra köy evlerinin nasıl olacağı belli oldu

Köy evlerinin nasıl yapılacağı belli oldu. Çelikten yapılacak evler dayanıklı şekilde olacak. İşte gelen son dakika açıklaması ve yeni köy evleri.

Emlak 24 Şubat 2023 13:09 0
Depremden sonra köy evlerinin nasıl olacağı belli oldu

Deprem olan yerlerde evlerin nasıl olacağı belli oldu.

Depremden sonra bölgede yıkılan köy evlerinin inşa edilmesi, yeniden köy hayatında yaşamın başlaması için devlet harekete geçti. Gelen son dakika bilgilerine göre inşa sürecinin çelik konstrüksiyoın ile hız kazanacağına yer verildi. Tarımköy Uygulaması ile köylerde 70 bin ev inşa edileceği, evlerin yanı sıra özgün mimarı esas alınarak ahır ve bahçelerin de inşa edileceği bildirildi.

Köy evlerinin olabildiğince fay hatlarındna uzakta inşa edileceği bildirildi. Dağ yamaçlarında inşa edilecek köy evlerinin enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanacağı, daha sonra zemin çalışmalarının ardındna hemen inşaat sürecinin başlayacağına yer verildi. Köy evlerinin inşasında çelik konstrüksiyon kullanılacak.

Hem altyapısı, konutları sosyal donatıları çocuk parkı ve yolu ile çevre düzenlemesi tüm ihtiyaçlara cevap verecek. Modern köyler bu şekilde inşa edilecek. Su kaynakları, orman alanları, çayır ve mera alanları göz önüne alınarak köy mimarisi dokusu korunacak.

HANGİ ŞEHRE KAÇ KÖYEVİ YAPILACAK?

70 bin köy evi yapılacak. İlk aşamada;

Osmaniye'de bin 361,
Adana'da 701,
Adıyaman'da 8 bin 21,
Diyarbakır'da 2 bin 927,
Elazığ'da 386,
Hatay'da 14 bin 141
Kahramanmaraş'ta 12 bin 135,
Kilis'te bin 2,
Malatya'da 17 bin 990,
Şanlıurfa'da 2 bin 54,
Gaziantep'te 9 bin 130

Evler çelikten yapılacak ve sert, ağır yükleri destekleyecek evler yapılacak. Çeliğin yüksek seviyede dayanıklılığa sahip olması nedeniyle güvenilir yapılar olarak görülüyor. Çelik konstrüksiyon yapılar, betonarme yapılara göre neredeyse 10 kat daha hafif. Bu durum, çelik yapıların deprem sırasında zorlanmasını azaltarak betonarme yapılara kıyasla depreme karşı daha dayanıklı olmasını sağlıyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç