Depremde yıkılan evlerin yerine yapılacak TOKİ evleri bedava mı yoksa paralı mı olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremde yıkılan evlerin yerine yapılacak TOKİ evleri bedava mı yoksa paralı mı olacak?

Son dakika haberi: Yıkılan evlerin yerine yapılacak TOKİ evleri vatandaşlara bedava mı yoksa para ile mi verilecek? İşte detaylar.

Emlak 21 Şubat 2023 20:54 11
Depremde yıkılan evlerin yerine yapılacak TOKİ evleri bedava mı yoksa paralı mı olacak?

Depremde yıkılan evlerin yerine yapılacak evler bedava mı yoksa para ile mi verilecek?

Depremde evleri yıkılan, ağır hasar gören ve oturulmayacak düzeyde evleri hasar gören vatandaşların bu evlerinin yerine yeni evler yapılacak. Hükümet tarafından yapılan son açıklamalarda TOKİ evlerinin ücretsiz olup olmayacağı konularına yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak 14 Şubat 2023 tarihinde kabineden sonra açıklama yaptı ve Mart ayında 30 bin yeni konutun inşaasına başlanacağını söylemişti. Daha sonra da açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mart ayı itibarıyla deprem bölgelerinde inşaatların başlayacağını, şimdi zemin etüdü yapıldığını söyledi. Mart ayına kadar süreçler hızlandırılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, HANGİ İLDE KAÇ KONUT YAPILACAĞINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada hangi ilde kaç konut yapılacağı konusuna değindi ve listeyi şu şekilde duyurdu:

Malatya’da 44.770
Osmaniye’de 9550
Diyarbakır’da 6 bin
Şanlıurfa’da 3 bin
Hatay’da 40.426
Kahramanmaraş’ta 45.067
Adıyaman’da 25.882
Gaziantep’te 18.544
Elazığ’da 3750
Adana’da 2500
Kilis’te ise 250

KANUNA GÖRE DETAYLAR AÇIKLANDI: İŞTE BİLGİLER

Afetler Kanunu'nun 29'uncu maddesine göre hak sahibi olmak şartıyla, yıkılan, yanan ve ağır hasara uğrayan binalarla imar planları gereğince kamulaştırılmasında zorunluluk bulunan yerlerdeki binalarda oturan ailelere konut yaptırılır ve kredi veriliyor. Depremde evi yıkılan ev sahipleri hak sahibi olabiliyor. Kiracı ve misafirler hak sahibi değildir. Hak sahibi kişiler deprem konutlarından ve konut kredisinden faydalanabiliyor. Maddeler şu şekilde:

Afet sebebiyle, kendilerine ait bulunan konutları yıkılan, yanan veya oturulamayacak derecede ağır hasar gören depremzede aileler,
Kendilerine ait konutları muhtemel bir afete maruz bulunan aileler,

Afet gören yerlerin bitişiğinde veya yakınında, üzerinde bina yaptırılmak üzere İmar ve İskan Bakanlığınca tespit edilip imar planına dahil edilen veya bu konutları için kıymet belgesi verilen aileler"

Evlerin yüzde 40'ı devlet tarafından, kalanı taksitlerle vatandaş tarafından karşılanacak. Sizce bedava verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek konut grubumuza katılmak, TOKİ kampanyalaırnı takip etmek için TIKLA KATIL

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
ÜCRETSİZ OLAMAZ DASKI OLANLARIN PARASINI ZATEN KARŞILIYOR SORUN NEREDE
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Türkiyeyi yeniden ayağa kaldıracak yardımlar geldi neden paraya çevrildi,o paralar nolacak lütfen yapmayın herkes herşeyıni kaybetmiş nerden ne alacakki
Ziyaretçi 13 Ay Önce
MAL SAHİPLERİNE ÜCRETSİZ KİRACILARA KOLAY ÖDEMELİ OLSUN
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Milletin neyi kalmışki parayla versen nasıl neyiyle ödeyecek bedava yapması lazım o kadar yardım parası toplandı birde parayla mı verilecek
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Öncelikle devletimiz ve milletimiz daim olsun bu Allah tan gelen afet ama milletimiz dünyanın parasını topladı para talep etmeleri yanlış cumhurbaşkanımız işin içinde inşallah halleder saygılar.