Depremde yıkılan evlerin yerine TOKİ konutları yapılacak: Erdoğan ne zaman yapılacağını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremde yıkılan evlerin yerine TOKİ konutları yapılacak: Erdoğan ne zaman yapılacağını açıkladı

10 ilde yıkılan evlerin yerine TOKİ evleri yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan , evlerin ne zaman yapılacağını açıkladı.

TOKİ Başvuru 8 Şubat 2023 14:12 2
Depremde yıkılan evlerin yerine TOKİ konutları yapılacak: Erdoğan ne zaman yapılacağını açıkladı

Son dakika : Depremde yıkılan evlerin yerine TOKİ evleri yapılacak. Ne zaman yapılacağı belli oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında depremden yıkılan yerlere TOKİ evleri yapılacağını söyledi.

VATANDAŞLAR OTELLERE YERLEŞTİRİLECEK

Bugün deprem bölgesine giden ve incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların kalabileceği yerler için oteller ayarlandığını söyleyerek, "Ben buradan özellikle bir duyuruyu daha yapmak istiyorum. Otellerle görüşmelerimizi yaptık, Antalya çevresinde otellerde kalmak isteyenler olursa, vatandaşlarımızı bu illerde otellere yerleştirmeye hazırız. Çok ciddi sayıda oda kapasitesine ulaştık. Çadırlardan memnun olmayabilirler, Antalya, Mersin gibi otellerde yerleşmek isteyenleri, oralara yerleştireceğiz. Yeme içme her şey karşılanacak" dedi.

İLK GÜN SIKINTI YAŞANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında ilk gün bazı sıkıntılar yaşandığını , ancak şimdi hakimiyetin tesis edildiğini söyleyerek, "Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Devlet, tüm imkanlarıyla AFAD'ın koordinesinde yürütmektedir. Tüm illerimizde bakan arkadaşlarımla birlikte bu operasyonların koordinasyonunu yürütüyoruz. Devletin tüm kurumları iş başında. İlk gün bazı sıkıntılar yaşandı ama duruma hakimiyet tesis edildi" dedi.

10 BİN TL VERİLECEK

Depremden etkilenen her aileye 10 bin lira verileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün birlik olma zamanıdır. Dayanışma zamanıdır. Bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Hasar tespitleriyle birlikte ailelere belli destekler vereceğiz. Hazine ve Maliye'den belli bir bütçeyi ayırmış durumdayız. Hasar tespitleriyle, her aileye 10 bin lira vereceğiz"

TOKİ EVLERİ YAPILACAK

Erdoğan yaptığı açıklamada 10 ilde yıkılan yerlere hemen toplu konut yapılacağını söyleyerek, "Bundan sonraki durum zaten, enkazdaki çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz inşallah 1 yıl içerisinde aynen diğer felaketleri yaşadığımız illerde nasıl hemen toplu konut idaresi olarak bu operasyonları yaptıysak, aynı şekilde Kahramanmaraş ve diğer 9 ilimizde bunları gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Allah devletimize zeval vermesin
Ziyaretçi 14 Ay Önce
otellerde barınmak için kimle irtibata gececegiz