Depremde yakını ölene 100 bin lira başvurusu nasıl yapılır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremde yakını ölene 100 bin lira başvurusu nasıl yapılır?

Depremde yakını vefat edenlerin yakınlarına 100 bin liralık nakit destek ödemesi yapılacak. Açıklama Erdoğan'dan geldi.

Finans Magazin 25 Şubat 2023 11:20 0
Depremde yakını ölene 100 bin lira başvurusu nasıl yapılır?

Depremde yakını ölene 100 bin lira başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı geçen hafta yaptığı açıklamada, depremde yakını vefat eden vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılaması için 100 bin liralık nakdi yardım yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan son yapılan kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"ilk etapta oturulamaz hale gelen hane başına 15 bin lira taşınma ve beş bin lira ile iki bin lira kira yardımı, ayrıca yine hane başına 10 bin lira destek yardımı yapacağımızı zaten açıklamıştım.

Ailelerini deprem bölgesi dışındaki illere kendi araçlarıyla götüren vatandaşlarımızın yakıt masraflarını karşılıyoruz. Ayrıca, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak ihtiyaçlara göre vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Devlet ve millet olarak el ele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada depremde yakınları vefat eden vatandaşlara 100 bin liralık acil yardım yapılacağını söyledi. Bu yardım için başvurularda Erdoğan, "Vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 100’er bin lira nakdi destek sağlıyoruz" dedi.

Bu açıklamada başvurunun nereye yapılacağına dair bilgi verilmedi. Başvuru için vatandaşların Sosyal yardımlaşmaya, Valiliklere giderek danışması ve başvurularını buralara yapması gerekmektedir.

Kadın erkek adaylar burada >  TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç