Depremde TOKi evleri yıkıldı mı? Yeni evler ne zaman? AK Parti açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremde TOKi evleri yıkıldı mı? Yeni evler ne zaman? AK Parti açıkladı

TOKİ evleri yıkıldı mı? Depremde TOKİ evlerine ne oldu? İşte gelen son dakika açıklaması ve depremden sonra yapılacak evler.

TOKİ Başvuru 11 Şubat 2023 21:52 0
Depremde TOKi evleri yıkıldı mı? Yeni evler ne zaman? AK Parti açıkladı

Depremde TOKİ evleri yıkıldı mı?

AK Parti'den TOKİ evleri hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası TOKİ konutlarının yıkılıp yıkılmadığı konusuna değindi.

Bakan Kurum Haber7'ye açıklamalarda bulundu ve TOKİ evlerinin sağlam kaldığını ve depremden sonra içinde yaşanabilecek durumda olduğunu söyledi.

Acet yaptığı açıklamada Bakan Murat Kurum ile yaptığı röportajı aktardı ve "Yaptığımız görüşmede Bakan Kurum’a, hem TOKİ evlerinin durumunu, hem de deprem bölgesinin yaralarının sarılması ve  evlerini kaybedenlerin yeniden ev sahibi olabilmesi için başlattıkları çalışmalara dair sorular yönelttim" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum TOKİ evlerinin durumu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hem eskilerde, hem yenilerde çok şükür büyük bir sorun yaşamadık. Hiçbir binamız yıkılmadı. Oturulabilir durumda. Bizim yapılarımız, depreme dayanıklı radye temel üzerine kurulu. Hatta bitirdiğimiz konutlar var burada o konutların teslimlerini vatandaşlarımıza yapacağız.  Hem merkezde, hem Islahiye’de, hem de Nurdağı’nda" ifadelerini kullandı.

Diğer illerdeki TOKİ konutları ile ilgili de konuşan Bakan Kurum, "Bizim yapmış olduğumuz konutlarla ilgili hasar görüldüğüne dair bir bilgi, şu ana kadar gelmedi, hamdolsun, ama hasar bildirilirse onu da bilmiyorum" dedi.

1 YIL DOLMADAN EVLER YAPILACAK

Bakan Kurum Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evlerin yapımı ile ilgili yaptığı açıklamaya değindi ve deprem yerlerinde evlerin hızlı bir şekilde yapılacağını söyledi. Bakan Kurum, "Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği anlamda  aksiyon alıyoruz. İnşallah,  tüm alanlarda. Daha önce yaşadığımız depremlerde bunu yaptık burada da aynı anlayışla çalışmalarımızı yürüteceğiz. Hiçbir depremde vatandaşımızı yalnız bırakmadık burada da, bugün de, tarihimizin en büyük afetinde de vatandaşımızın yanındayız" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Şimdiye kadar vatandaşımıza mahcup olmadık Vatandaşlarımız gani gönüllü, devletini, milletini seven insanlar. Burada da bizimle birlikte tek yürek oldular. Biz zor günümüzde devlet olarak sn cumhurbaşkanımızın  bu noktadaki koordinasyonuyla, ilgili bakan, vekillerimizle herkes sahada bilfiil çalışıyoruz. İnşallah, bu depremde de vatandaşlarımızı mahcup etmeyeceğiz"

NERDE KAÇ KONUT VAR?

▪️Malatya: 20.605
▪️Osmaniye: 3.323
▪️Şanlıurfa: 17.261
▪️Diyarbakır: 20.912
▪️Gaziantep: 27.947
▪️K.Maraş: 5.545
▪️Adıyaman: 7.065
▪️Adana: 21.154
▪️Kilis: 1.929
▪️Hatay: 8.018

Kadın erkek TOKİ evlerine başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç