Depremde hayatını kaybeden öğretmenin yakınlarını arayıp dolandırmaya çalıştılar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremde hayatını kaybeden öğretmenin yakınlarını arayıp dolandırmaya çalıştılar

Hatay'da depremde hayatını kaybeden öğretmenin yakınlarını arayan dolandırıcılar, onun borcu olduğunu söyleyerek para istedi.

Haberler 24 Nisan 2023 09:24 0
Depremde hayatını kaybeden öğretmenin yakınlarını arayıp dolandırmaya çalıştılar

Bu kadar da kansızlık olmaz: Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerini arayıp borcu var diyerek dolandırmaya çalıştılar.

Hatay İskenderun'da bulunan Alparslan Ortaokulu'nda rehber öğretmen olarak görev yapan Şeyma İyiol, depremde yaşadığı binanın çökmesi sonucu hayatını kaybetti. 3 Nisan'da ise avukato lduğunu iddia eden bir kişi, Şeyma hoca'nın babası Hayati İyiol'u aradı ve onun ödenmemiş borcu olduğunu ve hakkında yasal işlem başlatılacağını söyleyerek para istedi. Arayan kişi, kreid kartı ile 16 bin 528 liralık alış veriş yaptığını ve Şubat Mart ayı taksitlerinin ödenmediğini söyledi.

Şeyma'nın ablası ve avukatı olan Ceylan İyiol, olayı incelmeeye başladı ve depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına yönelik bu şekilde bir dolandırıcılık düzenlendiğini öğrendi. Dolandırıcılar, depremde hayatını kaybedenlerin bilgilerini kullanarak onların ödenmemiş borçları olduğunu söyleyerek ailelerinden zorla para almak için yasal işlem başlatmakla tehdit ediyor. Söz konusu şirket ile temasa geçen Ceylan İyiol, böyle bir satış olmadığını öğrendi.

İyiol yaptığı açıklamada depremde yakınlarını kaybeden vatandaşların bu şekilde dolandırıcılık olaylarına inanmamasını, paralarını kaptırmamasını istedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç