Depremde arabası hasar görenlere KASKO ödemesi yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremde arabası hasar görenlere KASKO ödemesi yapılacak

Son dakika haberi: Depremde hasar gören araçların kasko ödemeleri hakkında açıklama geldi.

Taşıt 17 Şubat 2023 11:43 0
Depremde arabası hasar görenlere KASKO ödemesi yapılacak

Depremde hasar gören arabaların durumu ne olacak? Kasko ne kadarını ödeyecek?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremden sonra yaralar sarılıyor. Bölgede çalışmalar devam ederken aracı hasar görenler, hurdaya dönenler ve hafif hasarlı olan vatandaşlar, arabaları için kasko ödemelerinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı.

ZARARLARI KASKO KARŞILAYACAK

Uzmanlar araçların durumu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, araçların kaskosunun olması durumunda deprem teminatı da olduğuna dikkatler çekildi ve "Araçların kasko poliçesi bulunuyorsa poliçelerin içerisinde deprem teminatı bulunuyor. Tüm poliçelerde otomatik deprem teminatı oluyor ve yüzde yüz karşılanıyor. Arabası hasar görenler aracın piyasa rayiç bedeli neyse talep edip alabilir" ifadelerini kullandı.

Fakat araba sahiplerinin istememesi durumunda kapsamı dar olan kasko yaptırılabiliyor ve bu durumda deprem, kapsamın dışında kalabiliyor.

PEKİ AZ HASARLI OLAN ARAÇLAR NE OLACAK?

Birçok araç hurdaya dönerken araçların çoğunluğunda az hasar var. Bu durumda aracı olan vatandaların kasko ödemelerine eksperler karar veriyor. Hasar ile ilgili önce bir dosya açılıyor. Dosyanın açılması sonrası araç kasko tarafından ekspere alınıyor. Eksperin biçtiği değer süresince hasarı KASKO karşılıyor.

ARAÇ SAHİBİ HAYATINI KAYBETTİYSE NE OLACAK?

Araç sahibinin hayatını kaybetmesi durumunda kaskodan tazminat alabilmek için mirasçısı , evrakları ile başvuru yapabiliyor. Söz konusu durum evler için de geçerli. DASK sigortası olan vatandaşlar bu şekilde başvuru yaparak ödemelerini alabilecek.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç