Deprem uzmanı Ahmet Ercan, 7.9 büyüklüğünde deprem beklenen şehri ve ne zaman olacağını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deprem uzmanı Ahmet Ercan, 7.9 büyüklüğünde deprem beklenen şehri ve ne zaman olacağını açıkladı

Son dakika haberi: Deprem Uzmanı Ahmet Ercan yaptığı son dakika açıklamasında 7.9 büyüklüğünde deprem için uyardı ve tarih verdi.

Son Dakika 26 Kasım 2023 0
Deprem uzmanı Ahmet Ercan, 7.9 büyüklüğünde deprem beklenen şehri ve ne zaman olacağını açıkladı

Son dakika: 7.9 büyüklüğünde deprem için tarih verdi.

Deprem Bilimci Ahmet Ercan bir son dakika açıklamasında buludu. Son dönemlerde art arda meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar, nerelerde deprem olabileceğini araştırmaya başladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremden sonra ülke gündemi deprem ve depreme dayanıklı yapılar oldu. Kentsel dönüşüme hız verildi ve depreme dayanıksız binaların tespiti hızlıca yapıldı. Kahramanmaraş'tan sonra deprem için en çok konuşulan iki yer Marmara ve Doğu Anadolu oldu.

Bu konuda Ahmet Ercan bir açıklama yaptı. Ercan açıklamasında 7.9 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini söyleyerek birçok bölgeye deprem ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Ercan yaptığı açıklamada Erzincan'da 1939 senesinde 7.9 büyüklüğünde deprem olduğunu, gelecekte de 7.9 büyüklüğünde depremi göreceğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Diğer bir değimle Erzincan 7.9’u 1939’da gördü ise, gelecekte 7.9 büyüklüğünde depremi görecektir. 

Dolayısıyla yapılaşma olayımızı sanki 8 büyüklüğünde bir deprem gelecekmiş gibi hazırlamamız gerekiyor"

DEPREM NE ZAMAN?

Ercan açıklamasının devamında depremin 12-22 sene içinde olacağını söyleyerek, "O gün Erzincan küçüktü, şuan daha büyük. Erzincan’da önlem almak için, yarın çok geç olur. Erzincan’da eğer yıkıcı bir deprem erken beklenirse, 2035 ile 2045 yılları arasında bir deprem beklerim" ifadelerini kullandı.

Finans7.com internet sitesini takipte kalarak son dakika haberlerinden haberdar olabilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç